Archive for the ‘Aiheeton’ category

Tilaajille ja aloituspaketin käyttäjille tehty hyvitys 13.9. esiintyneiden häiriöiden johdosta

syyskuu 19th, 2016

Olemme tehneet 3 päivän käyttöaikahyvityksen kaikille Karttaselaimen käyttäjille joilla oli voimassa oleva tilaus tai aloituspaketti viime viikolla esiintyneiden häiriöiden aikana.

Mikäli tilaus on erääntynyt häiriöpäivän ja tämän päivän välissä, tilauksen käyttöaikaa jatketaan 3 päivää tästä päivästä lukien.

Vielä kerran mitä suurimmat pahoittelut kaikille häiriöstä kärsineille! Teemme kaiken voitavamme, jotta vastaavilta ongelmilta vältytään jatkossa.

Karttaselain-tilauksissa oli häiriötä 14. – 16.9.

syyskuu 19th, 2016

Karttaselain-vuosilisenssin 14. – 16.9. välisenä aikana ostaneilla saattoi tilaus muuttua 2 kuukauden kausilisenssiksi. Tämä johtui tilausjärjestelmässä olleesta virheestä. Vika on korjattu viime perjantaina 16.9., ja tilaukset ovat siitä lähtien toimineet taas normaalisti. Virheelliset lisenssit on korjattu vastaamaan tilausta. Niille asiakkaillemme, joiden tilauksia vika koski, olemme hyvityksenä lisänneet 2 ylimääräistä käyttöpäivää lisenssille.

Pahoittelut häiriöstä!

 

Karttaselaimen palveluissa laaja häiriö 13.9. klo 8:30-12:25 – vika korjattu

syyskuu 13th, 2016

Karttaselaimen verkkopalveluissa esiintyi 13.9. laaja häiriö pääsääntöisesti klo. 8:30 – 12:25 välisenä aikana. Häiriö vaikutti lähes kaikkiin Karttaselaimen palveluihin mukaanlukien karttalataukset ja verkkokaupan tilaukset.

Ongelma paikallistui palveluntarjoajamme palvelinkeskukseen, jossa tarkalleen ottaen vika johtui viasta palveluntarjoajan DNS-palvelimissa. Vika on nyt kierretty, ja palveluntarjoaja suorittaa vielä tarvittavat toimenpiteet lopullista korjausta varten. Karttaselaimen palvelut toimivat tällä hetkellä täysin normaalisti.

Selvitämme seuraavaksi palveluntarjoajan kanssa ongelman perimmäisiä syitä, ja sitä, miten vastaavat ongelmat selvitetään jatkossa. Lisäksi seuraamme tilannetta erityisen tarkasti, mikäli ongelmat vielä toistuisivat.

Suuri kiitos kärsivällisyydestäsi, ja mitä suurimmat pahoittelut näistä ongelmista! Ongelmien johdosta tulemme tekemään tilaajille tilaushyvityksen, josta tiedotamme lisää hieman myöhemmin.

Karttaselain ja paikannin mukana metsällä

syyskuu 2nd, 2016
Hertta_ja_reppu

Hertta ja reppu

Julkaisemme nyt metsästyskauden ollessa käynnissä käyttäjämme meille toimittaman kirjoituksen viime metsästyskauden Karttaselain-kokemuksista. Iso kiitos kirjoittajalle näiden kokemusten jakamisesta!

Karttaselaimen kanssa pystyy käyttämään kattavaa valikoimaa erilaisia paikantimia, uusimpana lisäyksenä erittäin laadukkaat Minifinder-paikantimet, mukana koirapaikannukseen erityisesti suunniteltu Minifinder Atto.

Kirjoittajan jutussa käytössä on ollut Xexun TK102-2, josta kokemukset ovat olleet erittäin hyvät. Tutustu eri paikanninvaihtoehtoihin paikanninsivuilla.

Karttaselaimen kanssa saat paikannintoiminnot käyttöön yhteensä alle 95 eurolla (Karttaselaimen 2 kk lisenssi + TK102-2 -paikannin). Karttaselaimen paikanninominaisuuksia kehitetään käyttäjien toiveiden mukaan, joten käytössäsi on jatkuvasti kehittyvä palvelu. Tervetuloa mukaan! 🙂 Tässä käyttäjämme kirjoitus:

Kohtuuhintainen ja toimiva paikannin hankinnassa

2015 kesällä selvittelin koirapaikantimien tarjontaa ja ihmettelin monen valmistajan todella kallista hintaa. Koska mielestäni GPS-paikannin ei teknisenä laitteena ole monimutkainen, uskoin löytäväni toimivan ja omaan käyttöön sopivan kohtuuhintaisen vaihtoehdon. Pienen hakemisen jälkeen löysin suomalaisen karttapalvelun karttaselain.fi, jossa oli tuettuna myös muutamia vapaasti saatavia kaupallisia paikantimia ja päätin kokeilla sitä koska palvelun hinta oli kohtuullinen (2kk 10eur tai vuosi 40eur). Tilasin eBaystä halvan paikantimen Xexun TK 102-2 hintaan 87eur sisältäen 2 akkua sekä auto- ja seinälaturin.

Ja sitten maastoon

Nyt noin 30 käyttökerran jälkeen on syytä kehua hankintaa koska se on toiminut moitteetta. Alkuasetusten jälkeen paikannin alkaa lähettää paikkatietoa kun akun laittaa paikoilleen ja paikannus on toiminut hyvin jokaisella käyttökerralla. Karttaselain on testattu sekä Iphonella (6S) että androidilla (Galaxy S5) ja iPadilla, samaan hintaan sen saa käyttöön 4 laitteeseen. Karttaselaimen käyttöliittymä on selkeä ja kartat (maastokartta, ilmakuvat, merikortit) sisältyvät palveluun.

TK102-2 -paikannin

Laite on kooltaan pieni (kuva) ja tosi kevyt (50g). Olen käyttänyt sitä lämpötiloissa 15…-10C, toimii hyvin myös pakkasessa. Käyttöajat ovat olleet n.2-5h kerrallaan ja akku on riittänyt joka kerta. Akku itse asiassa on laadukas Nokian tekemä BL-5B Li- Ion akku, jota tässä uudelleen käytetään. Myös isompia akkuja on saatavilla jotka kytketään johdolla laitteeseen. Olen testannut laitteen sekä Soneran että Elisan simmillä, molemmilla toimii muuttamatta asetuksia.

Herkkyys paikantimisessa on hyvä, jokaisella kerralla reitti ja paikka on saatu hyvin kiinni. Laitteessa hyödynnetään laadukasta Sirf 3 GPS-sirua.

Karttaselain_TK102

Jänisajo

Käytännön testausta on tapahtunut useissa eri kohteissa mm. Ristijärvellä, Sievissä ja Yli-Iissä. Todella huonossa GSM-verkossa on muutaman kerran tullut muutaman minuutin katkos päivityksissä, mutta laite palautuu hyvin itsenäisesti. Samsung Galaxy ja paikannin -pari on toiminut kaikissa paikoissa hyvin. Kuvassa vieressä on yksi jänishässäkkä ilmakuvapohjassa.

Laite kuivana myös sateella

Reitistä tallennetaan reitti, reitin pituus, aika ja keskinopeus.
Seuraavat rajoitukset on syytä huomioida: Laite ei ole vedenpitävä, joten olen laittanut sen minigrip-pussiin ja sitten koiran reppuun (ks kuva alussa). Pysyy hyvin kuivana vaikka koira ja reppu ollut monasti läpimärkä. Kotelon voi toki kiinnittää myös koiran pantaan, pienellä koiralla tällainen reppumallinen kotelo toimii parhaiten.

Jatkosuunnitelmia

Myöhemmin tilasin vielä Globalsat TR-151 laitteen kun sain uuden 60usd huutamalla eBay:stä, mutten ole ottanut laitetta metsästyskäyttöön koska Xexun toimii niin hyvin. Sen verran kokeilin että TR-151 toimii Karttaselain-palvelussa myös. TR-151 -laite sisältää myös takaisinsoittomahdollisuuden.

Olisi kiinnostavaa myös testata myös muita paikantimia kattavammin ja vertailla eri paikantimia keskenään.
Tällä hetkellä en aio hankkia muita laitteita metsästyskäyttöön, vaan tällä hetkellä kaikki tarpeeni täyttyvät näillä edullisilla paikantimilla.

Kirjoittaja on oululainen metsästyksen harrastaja.

Merikarttojen latauksessa häiriöitä 28.4. klo 15-18

huhtikuu 28th, 2016

Karttaselaimen merikarttojen latauksessa ilmeni häiriöitä 28.4. klo 15-18 välillä johtuen palvelimen päivityksen yhteydessä syntyneestä virhetilanteesta. Ongelma on nyt korjattu, ja lataukset toimivat taas normaalisti. Mitä suurimmat pahoittelut häiriöstä!

Karttalatauksissa esiintyi häiriö 25.4. klo 9.45-10.15

huhtikuu 26th, 2016

Karttaselaimen karttalatauksissa esiintyi noin puolen tunnin häiriö maanantaina 25.4. alkaen klo 9.45.

Häiriö johtui yhden palveluntarjoajamme virheestä. Teemme toimenpiteitä, jotta vastaavat ongelmat pystytään välttämään jatkossa. Mitä suurimmat pahoittelut häiriöstä!

Karttaselain-tilauksissa oli tänään häiriötä – vika korjattu

maaliskuu 30th, 2016

Verkkosivujemme kautta tehdyissä lisenssitilauksissa on tänään päivällä ilmennyt häiriötä. Tämän vuoksi tilaukseen liittyvät sähköpostit (aktivointikoodi ja ostokuitti) ovat tulleet ostajille viiveellä. Vika on korjattu, ja viestit on lähetetty tilaajille. Pahoittelemme ongelmasta aiheutunutta haittaa!

Mikäli tilauksessasi ilmeni ongelmia häiriön vuoksi, etkä ole saanut viestejä sähköpostiisi, otathan yhteyttä asiakaspalveluumme. Korjaamme tilausongelmat ja hyvitämme ongelmasta mahdollisesti aiheutuneen haitan.

Häiriöitä Karttaselaimen karttalatauksissa – vika korjattu

helmikuu 1st, 2016

1.2. klo. 15.20: Karttaselaimen palvelujen häriöt on korjattu. Mikäli tilauksessasi ilmeni ongelmia katkon vuoksi, otathan yhteyttä asiakaspalveluumme niin korjaamme tilausongelmat ja hyvitämme ongelmasta mahdollisesti aiheutuneen haitan. Pahoittelemme palvelujen häiriöistä aiheutunutta ylimääräistä vaivaa.

Karttaselaimen karttalatauksissa ja muissa palveluissa on tänään ilmennyt häiriöitä. Häiriöiden syy on paikallistettu ja ongelmaa korjataan parhaillaan. Pahoittelemme ongelmasta aiheutunutta haittaa. Ilmoitamme Karttaselaimen blogissa ja Facebook -sivulla välittömästi kun ongelmat on saatu korjattua.

Huoltokatko Maanmittauslaitoksen verkkopalveluissa keskiviikkona 13.1.

tammikuu 12th, 2016
Maanmittauslaitoksen verkkopalveluissa tehdään keskiviikkona 13.1.2016 laaja datayhteyksien huolto-operaatio, joka alkaa klo 17 ja kestää vähintään 3 tuntia. Tänä aikana käytetään Karttaselaimen karttojen varajärjestelmää, eikä katkon pitäisi aiheuttaa ongelmia Karttaselaimen käytössä. Tiedotamme tilanteesta tarvittaessa lisää.

 

Rauhallista Joulua ja hyvää uutta vuotta!

joulukuu 23rd, 2015

Rauhallista Joulun aikaa ja hyvää uutta vuotta 2016!

Toivoo Karttaselaimen väki

Joulutervehdys