Archive for the ‘Aiheeton’ category

Karttalatauksissa ja Oma Karttaselain -palvelussa häiriöitä [KORJATTU]

marraskuu 17th, 2015

Päivitys 17.11. klo 13:30: Häiriötilanne on korjautunut klo 13:20, ja karttalataukset ja Oma Karttaselain -palvelu toimivat taas normaalisti. Häiriö esiintyi noin tunnin ajan välillä 12:15 – 13:20. Seuraamme tilannetta mahdollisten lisähäiriöiden varalta. Mitä suurimmat pahoittelut häiriöstä aiheutuneesta haitasta! Mikäli häiriö aiheutti sinulle haittaa, voit ottaa yhteyttä asiakaspalveluun, jolloin teemme tilaukseesi hyvityksen.

Karttaselaimen Karttalatauksissa esiintyy tällä hetkellä häiriöitä, johtuen palveluntarjoajamme häiriötilanteesta. Häiriö vaikuttaa myös Oma Karttaselain -tiliin kirjautumiseen.

Ongelmaa selvitetään jatkuvasti, ja ilmoitamme heti, kun häiriötilanne on ratkaistu.

Mitä suurimmat pahoittelut häiriöstä!

Android-version päivityksessä korjaus aktivointikoodin syöttöön

syyskuu 25th, 2015

Android-versioon on tänään julkaistu päivitys 2.4.3, jossa on parannettu aktivointikoodin syötön virheenkäsittelyä.

Aiemmin esimerkiksi välilyönnin tai erikoismerkkien syöttäminen aktivointikoodiin aiheutti sovelluksen kaatumisen. Uudessa versiossa virheelliset merkit poistetaan jätetään huomioimatta.

Päivitys on ladattavissa Google Play -sovelluskaupasta.

Huomaathan, että päivityksen ilmestyminen laitteesi sovelluskauppaan saattaa viedä joitakin tunteja julkaisusta.

Lisätietoja sovelluksen lataamisesta lataussivulla.

Android-versioon korjaus karttapalautteen lähetykseen

syyskuu 24th, 2015

Android-versiossa on useissa laitteissa esiintynyt virhe Maanmittauslaitoksen karttapalautteen lähetyksessä, joka on aiheuttanut karttapalautteen lähetyksen jumiutumisen ”lähetetään” -tilaan. Karttapalautteet on kuitenkin lähetetty onnistuneesti sen jälkeen, kun käyttäjä on palannut karttapalautenäkymään laitteen Back-näppäimellä tai sovelluksen käyttöä on muuten jatkettu. Karttapalautteet ovat kuitenkin tämän jälkeen tallentuneet lähettämättömien palautteiden lähetysjonoon.

Tänään julkaistu Android-version päivitys 1.4.2 korjaa tämän ongelman, ja karttapalautteiden lähetys toimii sillä normaalisti. Pahoittelut virheestä aiheutuneesta haitasta!

Voit poistaa lähetysjonosta karttapalautteet, joita olet yrittänyt lähettää aikaisemmin. Tämä onnistuu valitsemalla palautteet listalta, ja valitsemalla ”Poista valitut palautteet”.

Päivitys on ladattavissa Google Play -sovelluskaupasta.

Huomaathan, että päivityksen ilmestyminen laitteesi sovelluskauppaan saattaa viedä joitakin tunteja julkaisusta.

Lisätietoja sovelluksen lataamisesta lataussivulla.

Karttaselaimen iOS-versioon pieni korjauspäivitys

syyskuu 22nd, 2015

Karttaselaimen iOS-versioon on julkaistu ylläpitopäivitys (versio 3.0.8) jossa on korjattu paikkamerkkien tallennuskansion valintaan liittynyt virhe. Pyydämme huomioimaan että päivityksen ilmestyminen ladattavaksi saattaa kestää laitteesta riippuen 6-12 tuntia julkaisusta.

Häiriöitä karttalatauksissa 21.9. klo 13:45 alkaen [KORJATTU]

syyskuu 21st, 2015

Päivitys 21.9. klo 15:15: Maanmittauslaitoksen palveluiden virhe on korjattu, ja karttalataukset toimivat taas normaalisti. Mitä suurimmat pahoittelut aiheutuneesta häiriöstä!

Karttalatauksissa on tänään 21.9. ilmennyt häiriöitä klo 13:45 alkaen, johtuen hitaudesta Maanmittauslaitoksen karttapalveluissa. Häiriöitä esiintyy Android ja Windows Phone -versioissa.

Karttalatausten varajärjestelmä on kytketty käyttöön, ja karttalataukset toimivat tällä hetkellä jonkin verran normaalia hitaammin.

Ilmoitamme, kun häiriötilanne on ohi.

Mitä suurimmat pahoittelut häiriöstä!

Verkkokaupan tilausten ja tilin vahvistussähköpostien lähetyksessä esiintyi häiriö

syyskuu 8th, 2015

Verkkokaupan tilausvahvistusten ja Oma Karttaselain -tilien sähköpostin vahvistuslinkkien lähetyksessä esiintyi häiriöitä tänään aamupäivästä alkaen. Vika on korjattu klo 13:30, ja palvelut toimivat taas normaalisti. Viestit ovat nyt lähteneet vastaanottajille myös aamupäivän ajalta. Pahoittelut häiriöstä aiheutuneesta vaivasta!

Häiriö verkkokaupassa, tukisivuilla ja Oma Karttaselain -palvelussa [KORJATTU]

elokuu 8th, 2015

Päivitys: virhetilanne on korjattu klo 16:25. Virhetilanne kesti noin 30 minuuttia. Mitä suurimmat pahoittelut häiriöstä!

Oma Karttaselain -palvelussa, tukisivuilla ja verkkokaupassa esiintyy tällä hetkellä vika, jota selvitetään.

Isot pahoittelut tästä häiriöstä!

Aiheettomia virheilmoituksia sähköpostin vahvistuksen yhteydessä

heinäkuu 24th, 2015

Eilisen Karttaselaimen web-sivuston päivityksen yhteydessä jälkeen on ilmennyt virhe, jossa web-sivuston aiemmalla versiolla luotujen Oma Karttaselain -tilin sähköpostin vahvistuslinkkien avauksessa on näytetty aiheeton virheilmoitus.

Virheilmoituksesta huolimatta linkin klikkaaminen on vahvistanut tilin oikein, ja käyttöä voi tämän jälkeen jatkaa normaalisti.

Aiheeton virheilmoitus on nyt korjattu. Pahoittelut tästä ongelmasta!

Karttaselain uudistuu

heinäkuu 23rd, 2015

Karttaselain täyttää pian kuusi vuotta, ja kuluneina vuosina olemme saaneet kokea hienoja hetkiä yhdessä teidän Karttaselaimen käyttäjien parissa. Suuri kiitos, kun olette pysyneet mukana!

Tulevien kuukausien aikana Karttaselaimeen on luvassa jännittäviä uudistuksia.

Uudistusten ohjenuorana noudatamme perinteisiä Karttaselaimen arvoja, ja lähiaikojen uudistuksilla tavoitellaan seuraavaa:

  • Nopeampi ja sujuvampi karttojen selailu
  • Uusia, jännittäviä Oma Karttaselain -toimintoja Plus-tilaajille – tästä tarkempia tietoja lähiaikoina
  • Selkeytetty, helppokäyttöinen käyttöliittymä
  • Täysin uusi, maksuton maastokartta-aineisto nykyisten Plus-tilauksen Premium-aineistojen rinnalle

Osana uudistuksia, olemme myös tänään julkaisseet täysin uudistetun Karttaselaimen web-sivuston. Toivomme, että uusi sivusto tarjoaa selkeät ja sujuvat puitteet Karttaselaimelle. Uusi sivusto toimii hyvin myös mobiililaitteissa, jonka lisäksi esimerkiksi asiakapalvelusivu on täysin uusittu, ja tarjoaa miellyttävämmän ja sujuvamman asioinnin. Web-sivustolle on jatkossa luvassa jännittäviä uusia toimintoja, joista lisää hieman tuonnempana.

Julkaisemme tietoa uudistusten aikataulusta ja sisällöstä lähiaikoina, joten kannattaa pysyä kuulolla.

Kiitos, ja hyviä kesäisiä hetkiä Karttaselaimen parissa!

Kaikkiin voimassa oleviin tilauksiin tehty käyttöaikahyvitys häiriöiden takia

heinäkuu 22nd, 2015

Hyvityksenä tänään 22.7. palvelintoimittajamme häiriöstä johtuneesta käyttökatkosta, olemme hyvittäneet kaikkien Karttaselain-käyttäjien voimassa oleviin tilauksiin ja aloituspaketteihin 2 vuorokautta lisää käyttöaikaa.

Pahoittelemme suuresti käyttökatkoa, ja olemme ryhtyneet toimenpiteisiin, jotta vastaavat ongelmat voidaan jatkossa mahdollisimman pitkälle välttää.

Vielä kerran suuret pahoittelut, ja hyviä hetkiä Karttaselaimen parissa!