Archive for marraskuu 2008

Uusia ongelmia allekirjoituspalvelussa ja sertifikaattitilaus

marraskuu 30th, 2008

Symbiansignedin allekirjoituspalvelu (OpenSigned Online) on ollut jälleen viikonlopun ajan nurin. Käytännössä Karttaselaimen asennus- ja korjauspaketteja on ollut mahdoton toimittaa lauantain ja sunnuntain ajan. Turhauttavinta on ollut se että Symbiansignedillä ei tunnu olevan varaa pitää päivystyspalvelua tai edes minkäänlaista asiakaspalvelua viikonloppuisin. Kukaan ei siis ole vastan nut usesiin kyselyihini ongelman syistä ja korjausaikataulusta. Ongelman laajuus on siis vielä täysin epäselvä.

Valoa allekirjoitusongelmiin on tuomassa se että, kiitos tunnollisten lahjoittajien, meillä on nyt mahdollisuus hankkia oma sertifikaatti jolla voimme allekirjoittaa Karttaselaimen asennuspaketin IMEI-riippumattomasti. Ennen kaikkea tämä poistaa Karttaselaimen toimitusten riippuvuuden ongelmaiseen OpenSigned Online -allekirjoituspalveluun. Laitan sertifikaatin tilaukseen tulevalla viikolla, toivottavasti saadaan se käyttöön mahdollisimman pian!

Kiitos vielä kerran kaikille lahjoittaneille, teidän ansiostanne Karttaselain-projekti tulee olemaan entistä parempi ja ennen kaikkea helpommin saatavilla!

Karttaselaimen pääsivulle lahjoituslaskuri

marraskuu 17th, 2008

Karttaselain otti viime viikolla merkittävän askeleen eteenpäin kun hankkeelle saatiin ensimmäiset lahjoittajat, suurkiitos heille ennakkoluulottomuudesta ja halusta osallistua mielenkiintoiseen hankkeeseen!

Lahjoitusten innoittamana päivitin Karttaselaimen pääsivua niin että lahjoittajien määrä ja lahjoitusten kokonaissumma näkyy oikeassa yläreunassa. Jos teillä on kehitysideoita lahjoituslaskurin tai lahjoitussysteemin suhteen niin kuulisin niitäkin mielelläni.

Lisään jossakin välissä Karttaselaimen foorumille threadin tai alueen jossa lahjoitusvarojen käytöstä voi keskustella yksityiskohtaisemmin. Ensimmäiset 100 euroa on kuitenkin tarkoitus käyttää allekirjoitussertifikaatin hankkimiseen jotta käsin tehtäviin allekirjoituksiin ja asennuspakettien toimituksiin kuluvan ajan voisi jatkossa käyttää tehokkaammin.

Paluu normaaliin allekirjoitussykliin

marraskuu 12th, 2008

Symbiansignedin ongelmat alkavat vähitellen korjautua ja asennuspakettien allekirjoitusta ja toimitusta voidaan taas jatkaa normaalisti. Allekirjoituspalvelun luotettavuus ei kuitenkaan edelleen ole lähelläkään 100%:sta joten viivästyksiä saattaa ajoittain tulla. Seuraan tilannetta.

Allekirjoitusongelmia Symbiansigned-palvelussa

marraskuu 11th, 2008

Symbinsigned-palvelun päivitykset viikonlopun jälkeen ovat saaneet allekirjoitusproseduurin sekaisin. Toistaiseksi Karttaselaimen (ja monen muun Symbian-sovelluksen) allekirjoitukset ovat jäissä. Vikaa korjataan parhaillaan ja jatkan asennuspakettien allekirjoittamista ja toimittamista kun vika on saatu korjattua.

Toivottavasti saadaan kerättyä lahjoitusvaroja niin että varsinainen allekirjoitussertifikaatti voidaan hankkia. Tällöin Karttaselain-asennuspakettien toimitukset eivät olisi enää riippuvaisia Symbiansigned-palvelun toimivuudesta. Toistaiseksi lahjoituksia on kertynyt alle 10 euroa. Tarvittava määrä on 100 euroa / vuosi joten lisää lahjoitusintoa tarvitaan ennen kuin sertifikaatti saadaan hankittua.