Archive for syyskuu 2010

Karttaselain testissä Nokia N8 prototyyppilaitteessa

syyskuu 26th, 2010

Testasimme Karttaselainta pikaisesti Nokia N8 -prototyyppilaitteessa. Karttaselain toimi uudella Symbian3-alustalla moitteetta ja suorituskyky vaikutti lupaavalta. Mikäli Nokia ei tee merkittäviä muutoksia julkaistaviin Symbian3-laitteisiin, Karttaselain toiminee myös näissä uuden sukupolven Nokian älypuhelimissa mallikkaasti. Alla on ruudunkaappauksia ajamastamme pikatestistä.

Karttaselain asentui ongelmitta

Karttaselain asentui ongelmitta

Karttaselain ja N8:n tehtävienhallinta

Karttalehtilatauksissa lyhyitä katkoja (17.9.->)

syyskuu 17th, 2010

Perjantaista 17.9. alkaen Maanmittauslaitoksen karttapalvelussa on esiintynyt ajoittaisia lyhyitä katkoja jotka saattavat häiritä Karttaselaimen karttalatauksia. Olemme ilmoittaneet asiasta Maanmittauslaitokselle joka selvittää asiaa. Ilmoitamme heti kun latausongelmat on ratkaistu ja ongelmien syy selvitetty. Pahoittelemme käyttäjille mahdollisesti aiheutuvaa häiriötä.

[KORJATTU: Maanmittauslaitos sai palvelinongelmansa ratkottua.]

Karttaselaimen versiopäivitys 1.0.3 iPhonelle

syyskuu 11th, 2010

Karttaselaimen 1.0.3 versiopäivitys iPhonelle on nyt ladattavissa Applen App Storesta. Tässä versiossa on seuraavia uusia ominaisuuksia:

  • Ladatut karttalehdet pysyvät näkyvissä karttanäytössä vaikka karttaa zoomaisi mittakaavasta toiseen. Tämä parantaa erityisesti offline-tilan käytettävyyttä ja toimivuutta hitailla verkkoyhteyksillä.
  • Oman paikkamerkin lisäys karttapohjalle edellyttää jatkossa että sormea pidetään paikallaan kartan päällä n. sekunnin ajan. Tämä estää turhia paikkamerkin lisäysilmoituksia.
  • In-App ostotoiminnallisuuden luotettavuutta on lisätty. Sovelluksen sisäiset ostot sietävät nyt paremmin verkkoyhteyden katkeilua kesken ostotapahtuman.
  • Muita pieniä käyttäjäpalautteen pohjalta tehtyjä korjauksia.

Päivitys on ilmainen kaikille Karttaselaimen iPhone-version käyttäjille. Palaute ja kehitysideat kaikkiin Karttaselain-versioihin liittyen on edelleen tervetullutta. Kiitos kaikille palautetta antaneille!

Käyttökatko ohitse – palvelin päivitetty ennakoitua nopeammin

syyskuu 1st, 2010

Palvelimen päivitys saatiin tehtyä ennakoitua nopeammin, ja kaikki palvelut ovat taas käytettävissä!