Archive for helmikuu 2011

Karttaselaimen Qt-version beta-testaus alkaa

helmikuu 27th, 2011
Qt on Nokian tukema avoin ohjelmistokehitysalusta

Qt on Nokian tukema avoin ohjelmistokehitysalusta

Karttaselaimen nykyinen Nokia/Symbian -versio on saamassa pian arvoisensa seuraajan kun Karttaselaimen uusi Qt-teknologiaan pohjautuva versiopäivitys valmistuu. ”Qt” on Nokian voimakkaasti tukema ohjelmistoteknologia joka mahdollistaa edistyneiden sovellusten tekemisen lähinnä S60 3rd Edition, Symbian^1 (S60 5th Edition) ja Symbian^3 laitteille. Karttaselaimen osalta tämä tarkoittaa nopeampaa ja sujuvampaa kartan selausta ja näppärämpiä toimintoja edellä mainituissa laitteissa. Lisää tietoa tulevan tuoteversiomme beta-testauksesta löytyy Karttaselaimen foorumilta:
http://www.karttaselain.fi/forum/index.php?topic=565.0

Karttaselain tulee Androidiin

helmikuu 19th, 2011
Karttaselain Androidissa

Karttaselain Androidissa

Pitkän puristuksen päätteeksi Karttaselaimen ensimmäinen Android-versio alkaa lähestyä valmistumista. Kiitos kaikille teille Android-käyttäjille, jotka olette kärsivällisesti jaksaneet odotella versiota Androidille! Odotusta ei ole enää paljoa jäljellä.

Lue lisää Karttaselaimen foorumilta, josta löytyy myös ohjeet beta-testaajaksi ilmoittautumisesta.

Kiinteistörajat seuraavan kerran käytettävissä 15.2. klo 08:00

helmikuu 14th, 2011

Kiinteistöraja-aineisto on seuraavan kerran käytettävissä 15.2. kello 08:00 Maanmittauslaitoksen palvelinten versiopäivityksen vuoksi. Pahoittelut katkosta.

Maanmittauksen karttalatauksissa häiriöitä (14.2.) [KORJATTU]

helmikuu 14th, 2011

Normaalien maastokarttalehtien ja ilmakuvien osalta ongelmat on Maanmittauslaitoksen toimesta nyt korjattu. Syynä oli palvelinvika ja muiden rajapintapalvelujen huoltotyöt. Maamittauslaitoksen ja Karttaselaimen puolesta pahoittelemme useamman tunnin kestäneitä häiriöitä.

—————————

Karttalatauksissa saattaa ilmetä ajoittaisia lyhyitä katkoja toistaiseksi. Selvittelemme ongelmaa Maanmittauslaitoksen kanssa. Pahoittelut aiheutuneesta häiriöstä.

Häiriötilannetta voi seurata reaaliajassa ao. osoitteesta kohdasta ”Rasteriaineistojen palvelurajapinta”:
http://www.ktj.fi/sovellusinfo/fi/

Karttalatauksissa ajoittaisia ongelmia (10.2.) [KORJATTU]

helmikuu 10th, 2011

Viime yönä havaitut ongelmat Karttaselaimen WMS-palvelimella on nyt korjattu. Ongelmat saattoivat estää uusien karttalatausten tekemisen osalla käyttäjiä. Pahoittelemme katkosta aiheutunutta häiriötä ja pyrimme kehittämään palvelua niin että lyhyetkin katkot voidaan välttää jatkossa!