Allkirjoitussertifikaatti

Sain Trustcenter.de:n vahvistuksen sille että Karttaselaimen allekirjoituksiin käytettävä sertifikaatti on nyt myönnetty ja käyttövalmis. Aluksi sertfikaatin suurin hyöty tulee Open Signed Offline -palvelun kautta jonka avulla voin tehdä allekirjoitettuja testiversioita omaan puhelimeeni ja enintään tuhannen käyttäjän testiryhmälle. Tämä on sinällään jo suuri apu.

Jatkossa, kun Karttaselaimen BETA-kehitysvaihe voidaan päättää, sertfikaattia voidaan käyttää julkaisuversion allekirjoittamiseen jolloin kaikki käsityö asennuspakettien toimituksista poistuu kuten myös vaatimus IMEI-koodin antamisesta. Tämä edellyttää kuitenkin että Karttaselain toteuttaa Symbian Certified Test Criterian, eli testikriteerit jotka Symbian on määritellyt (https://developer.symbian.com/wiki/display/pub/Symbian+Signed+Test+Criteria). Näiden ehtojen täyttämisessä riittää vielä työsarkaa mutta hetki kun Karttaselaimen laatu on riittvällä tasolla, beta-vaiheesta voidaan siirtyä avoimeen jakeluun.

Kiitos siis kaikille teille jotka tuitte Karttaselaimen hanketta lahjoituksella, ilman teitä sertifikaatin hankinta olisi ollut lähes mahdotonta!

Janne Hietanen

Janne Hietanen