Jaa sijainteja Karttaselaimesta kenelle tahansa!

Hei ja mukavaa alkanutta vuotta! Karttaselaimeen on julkaistu tammikuun aikana merkittävä uusi toiminto: voit nyt jakaa haluamasi sijainnit kaikilla laitteillasi! Sijainnin jakaminen onnistuu helposti ja ilmaiseksi, myös ilman Karttaselain -tiliä tai sovellukseen kirjautumista.

Jaetun sijainnin avaaminen ei vaadi sovelluksen asentamista, vaan linkin voi avata millä tahansa laitteella, josta löytyy web-selain. Näin voit jakaa sijainnin helposti kenelle tahansa tai vaikkapa liittää linkin sosiaalisen median julkaisuusi.

Kun jaat sijainnin Karttaselaimen kautta, varmistat että sijainnin vastaanottaja näkee sijainnin huipputarkalla kartalla, olipa kyseessä sitten maastossa sijaitseva retkikohde tai tarkka, numeroitu katuosoite kaupungissa. Jaettu sijainti sisältää myös helposti avattavat ajo-ohjeet. Mobiililaitetta käyttäessäsi voit myös avata jaetun sijainnin Karttaselain-sovelluksessa.

Tässä julkaisussa kerromme sinulle hieman lisää uudesta toiminnosta:

  • Kuinka sijainnin jakaminen tapahtuu eri laiteversioilla
  • Jaa huipputarkka kartta ja ajo-ohjeet samalla linkillä
  • Listaamme erilaisia käyttökohteita uudelle toiminnolle

Jaa sijainti kaikilla laitteilla 🧭

Sijainnin jakaminen onnistuu helposti Karttaselaimen eri laiteversioilla. Alta löydät lyhyet ohjeet toiminnon käyttämiseen eri laitteilla:

💻  Web-versio - Löydät jakotoiminnon oikean yläkulman vihreää "Tallenna paikkamerkki" -kuvaketta painamalla tai suorittamalla pitkän painalluksen kartalla. Voit sen jälkeen jakaa sijainnin oikean alakulman "Jaa"-tekstiä painamalla.

📱 Android-versio - Löydät toiminnon vasemman alakulman vihreää + -painiketta painamalla kohdasta "Tallenna tai jaa paikka". Vaihtoehtoisesti löydät toiminnon suorittamalla pitkän painalluksen kartalla.

📱 iOS-versio - Löydät sijainnin jakamisen alapalkin vihreää + -painiketta painamalla ja valitsemalla "Jaa sijainti".

Jaa kartta sekä ajo-ohjeet yhdellä linkillä 🔗

Kun avaat jaetun sijainnin saamaasi linkkiä painamalla, avautuu sijainti Karttaselaimen web-versioon. Karttapohjana käytetään samaa karttapohjaa ja zoom-tasoa, joka sinulla on avoinna jakolinkkiä muodostaessasi. Näin voit jakaa juuri sellaisen näkymän kartasta kuin haluat.

Jaetun sijainnin yhteydestä löytyy myös valinta "Ajo-ohjeet tänne". Tekstiä painamalla saat laitteellesi käyttöön valmiin reitin, joka johtaa perille jaettuun sijaintiin. Näin voit samalla kertaa jakaa sekä ajo-ohjeet että huipputarkan maasto- tai kaupunkikartan kohteesta.

Miten voit hyödyntää uutta toimintoa? 📖

Sijainnin jakamiselle on olemassa lukuisia erilaisia käyttötarkoituksia. Oletko lähdössä retkelle ja haluat jakaa retkipaikan sijainnin kaikille retkikavereille? Löysitkö uuden upean polun jonka haluat jakaa myös muiden iloksi verkon harrastusryhmään? Vai tykkäätkö kalastaa ja jakaa tietoa ottipaikoista hyvälle ystävällesi? Alta löydät muutamia esimerkkejä erilaisista käyttötarkoituksista sijainnin jaolle:

  • Oman sijainnin jakaminen muille niin kaupungissa kuin maastossa
  • Auton tai muun kulkuneuvon sijainnin jako yhteisellä marjaretkellä
  • Ajo-ohjeiden jakaminen huipputarkan maastokartan kera
  • Ottipaikkojen jakaminen
  • Marja- ja sienipaikkojen jakaminen
  • Passipaikkojen jakaminen
Karttaselain
Tarkimmat maastokartat sekä kattavimmat paikkatietoaineistot kännykässäsi. Käyttäjien ehdoilla!
Rantakatu 3, 90100, Suomi