Uutta: Karttaselaimen web-versio on julkaistu!

Karttaselain on saanut merkittävän uuden päivityksen: Karttaselaimen web-versio on nyt julkaistu ja voit nyt käyttää palvelua millä tahansa verkkoselaimella! Yhdessä mobiilisovellusten kanssa käytettynä web-versio monipuolistaa entisestään Karttaselaimen käyttömahdollisuuksia.

Selainversiosta on saatavilla maksuton versio, ja Karttaselain Plus -tilauksella saat aktivoitua käyttöön lisätoimintoja.

Ilmaisella web-versiolla voit:

  • Tarkastella Oma Karttaselain -tiliisi aiemmin tallentamiasi paikkamerkkejä ja reittejä. Otti- ja marjapaikat, työkohteet sekä muut merkinnät näkyvät selkeästi suurella näytöllä.
  • Selata Karttaselaimen upeita maksuttomia maastokarttoja, ilmakuvia, kaupunkikarttoja ja kiinteistötietoja.
  • Etsiä kohteita osoitteen, paikannimen tai koordinaattien perusteella.
  • Paikantaa oman sijantisi kartalle ja keskittää karttanäkymän seuraamaan sijantiasi. Huomioithan, että sijainnin tarkka paikantaminen pöytäkoneella voi edellyttää erillistä GPS-moduulia.

Kun aktivoit Karttaselain Plus -tilauksen, voit tämän lisäksi:

  • Suunnitella, mitata ja tallentaa uusia reittejä sekä kohteita web-versiossa. Web-versiossa luodut kohteet tallentuvat turvallisesti Oma Karttaselain -tiliisi. Voit vaikkapa suunnitella tulevan vaellusretken kartalle ennen matkaan lähtöä.
  • Synkronoida tallennetut merkinnät automaattisesti web- ja mobiiliversioiden välillä. Voit vaikkapa tarkastella maastossa tekemiäsi merkintöjä tietokoneen näytöltä heti kotiin tai työpaikalle saavuttuasi.
  • Uudelleennimetä ja järjestellä aiemmin tallentamiasi kohteita avainsanoittain.
  • Selata huipputarkkoja Traficomin toimittamia syvyyskarttoja.
  • Käyttää Kiinteistökartta Plus -aineistoa, joka sisältää jatkuvasti ajantasaisimmat kiinteistötiedot kiinteistörekisteristä.
  • Selata kiinteistöjen pinta-aloja ja hakea kiinteistöjä kiinteistötunnuksella.

Myöhemmin web-versioon tuodaan lisää mobiiliversioista jo tuttuja toimintoja sekä täysin uusia ominaisuuksia.

Web-versiota pääset käyttämään kätevästi kirjautumalla tällä sivulla. Plus-tilauksen voit hankkia helposti verkkokaupastamme. Voit myös tutustua Plus-tilaukseen maksutta 30 päivän ajan. Ohjeet Plus-tilauksen kokeilujakson aktivointiin mobiilissa ja webissä löydät ohjekeskuksesta.

Isommalla ruudulla karttojen ja merkintöjen tarkastelu onnistuu tarkasti ja helposti.

Maastokartta eri tilanteisiin

Selainversio Karttaselaimesta sisältää mobiiliversiosta tutun Maanmittauslaitoksen huipputarkan ja ajantasaisen maastokartan, jonka avulla voit tarkastella maastotietoja sekä pienempien järvien syvyyskäyriä ja -lukemia jo ennen retkelle lähtöä kotikoneen isommalta ruudulta.

Piirrä ja mittaa reittejä sekä tarkastele tallentamiasi sijainteja

Verkkoselaimessa ulottuvillasi ovat myös niin ikään mobiiliversiosta tutut reitin sekä pinta-alan mittaamiseen käytettävä Piirrä ja mittaa -toiminto sekä paikkamerkkien tallennus. Näiden toimintojen avulla selainversiossa tallennettuja merkintöjä on mahdollista tarkastella suoraan mobiiliversiossa näppärän laitteiden välisen synkronoinnin myötä. Pääset myös vastaavasti tarkastelemaan mobiiliversiossa tallennettuja paikkoja ja reittejä selainversiossa.

Haluatko mitata tulevan patikointireitin pituuden, työn kannalta tärkeän pinta-alan tai tallentaa hyviä marja- sekä ottipaikkoja? Tämä kaikki onnistuu vaivatta selainversiossa.

Tietoa kaupungeista ja kiinteistöistä

Karttaselaimen selkeän kaupunkikartan sekä kiinteistörekisteriin perustuvien kiinteistökarttojen avulla suunnistaminen ja kiinteistörajojen, -tunnusten sekä pinta-alojen tarkastelu onnistuu helposti myös selainversiossa.

Kaupunkikartassa olevien kadunnimien ja rakennusten numeroiden avulla suunnistat vaivattomasti eri kohteisiin kaupunkien sekä taajamien alueilla haluamiasi kohteita samanaikaisesti tallentaen.

Syvyyskarttoja ja ilmakuvia

Verkkoselaimissa hyödynnettävissäsi ovat myös Karttaselaimen monipuoliset syvyyskartat sekä ilmakuvat. Traficomin toimittamien meri- ja järvialueiden syvyystietojen avulla saat erinomaista tietoa kalastuksen sekä veneilyn tueksi.

Maanmittauslaitoksen tarkkoja ja ajantasaisia ilmakuvia on puolestaan kätevä hyödyntää esimerkiksi metsän kartoituksessa. Kattavimmat metsätalouteen liittyvät ominaisuudet saat käyttöön aktivoimalla Karttaselaimen metsävarapalvelun, joka sekin toimii web-version tapaan verkkoselaimella.

Tulevia toimintoja

Myöhemmin tuloaan selainversioon tekevät mobiiliversiosta tutut paikantimien seuranta, Traficomin merikarttoihin perustuvat merikartta-aineistot, eri aineistolähteisiin pohjautuvat retkeilyaineistot sekä valtion metsästysalueet pienriistalle. Selainversion päivitykseen saakka näitä toimintoja on mahdollista käyttää Karttaselaimen Android- ja iOS-versioissa.

Vinkit tehokkaaseen käyttöön

Karttasovellusten käyttöön tänä päivänä suorituskykyisin verkkoselain on Google Chrome, jonka käyttöä kannattaa harkita erityisesti jos kartalla on paljon tarkasteltavia tietoja.

Selainversioon sekä Karttaselaimeen liittyvissä kysymyksissä ja mahdollisissa ongelmatilanteissa saat nopeasti ja helposti apua asiakaspalvelustamme, joka vastaa kaikkiin viesteihin tavallisesti noin vuorokauden kuluessa. Muistathan myös tutustua ohjekeskuksestamme löytyvään oppaaseen selainversion käytön aloittamiseksi.

Asiakaspalvelumme kuuntelee ja kirjaa myös ylös kehitysehdotuksia selainversioon liittyen. Kehitämme selainversiota sekä muita palveluitamme käyttäjien toiveiden pohjalta. Toivotamme sinulle hyviä hetkiä tuoreen selainversion parissa!

Aloita selainversion käyttö jo tänään verkkosivuillamme

Karttaselain
Tarkimmat maastokartat sekä kattavimmat paikkatietoaineistot kännykässäsi. Käyttäjien ehdoilla!
Rantakatu 3, 90100, Suomi