Tiesitkö tätä Karttaselaimesta?

Kesä kolkuttelee ovella, keväthanget sulavat ja aurinko paistaa! Mikä voisikaan olla parempi tapa odotella kesää kuin suunnitella retkiä ja matkoja kauniisiin luontokohteisiin. Koostimme tähän blogiin Karttaselain-sovellusta koskevia mielenkiintoisia tietoja sekä käyttövinkkejä, joihin et välttämättä ole sattunut vielä törmäämään.

Yli 100 karttalatausta joka sekunti

Karttaselain-sovellus on tänä päivänä useiden satojen tuhansien käyttäjien vuosittain hyödyntämä maastotyökalu. Sovelluksen karttoihin kuuluvat muiden muassa Maanmittauslaitoksen tietovarantoihin perustuvat upeat maastokartat, Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin toimittamat huipputarkat meri- ja syvyyskartat sekä kattavat paikkatietoaineistot ja toiminnot harrastus- ja ammattikäyttöön. Vuonna 2018 Karttaselain-sovelluksesta tehtiin keskimäärin yli 100 karttatiili-latausta jokaista sekuntia kohden vuorokauden ja vuoden ympäri! Ladattujen karttojen kokonaismäärä Karttaselain-sovelluksesta ylittää siis hurjat kolme miljardia karttatiiltä vuodessa.

Karttoja jo vuodesta 2008

Tiesitkö, että Karttaselain-sovellusta on kehitetty aktiivisesti jo vuodesta 2008 alkaen? Sovellus nykymuotoisenakin on ollut kehityksessä jo kymmenisen vuotta ja kokenut monia eri vaiheita. Karttaselain-sovellus on samalla nähnyt useita eri kehitysalustoja aina alkuaikojen Symbian-versiosta nyt käytössä oleviin Android-, iOS- ja Windows-versioihin.

Hädässä ystävä tunnetaan

Menikö sormi suuhun ja Karttaselain-sovellus ei toiminutkaan odotetulla tavalla? Ei hätää, ota yhteys kiitettyyn asiakaspalveluumme suoraan Karttaselain-sovelluksen valikosta tai verkkosivuiltamme ja saat vastauksen mieltäsi askarruttavaan kysymykseen nopeasti. Asiakaspalvelumme toimii viikon jokaisena päivänä mukaan lukien viikonloput ja loma-ajat. Olemme aina panostaneet erityisellä tavalla asiakaspalveluun, joten voit luottaa että avullamme pystyt hyödyntämään Karttaselaimen toiminnot parhaalla mahdollisella tavalla.

Ensi vuonna takaisin

Löysitkö mahtavan marjapaikan, syksyn suurimman sienisatosi tai upean talvisen retkipolun? Tiesitkö, että Karttaselain-sovelluksesta löytyy toiminto omien paikkojen ja reittien tallennukselle. Voit nauhoittaa suosikkireittisi ja pitää huolen siitä, että löydät sen tulevinakin vuosina! Voit myös tallentaa yksittäisiä sijainteja ja nähdä tallentamiesi paikkojen tarkat koordinaatit. Suunnistustoiminnon avulla suunnistat kätevästi tallennettuun paikkaan ja mittaat vaikka etäisyyden sijainnistasi seuraavaan kohteeseen. Voit myös nimetä ja yhdistää paikat valitsemiisi avainsanoihin.

Huipputarkkaa paikannusta

Karkasiko koirasi, vaikka yritit houkutella sitä takaisin herkullisilla makupaloilla? Selvitä lemmikkisi sijainti vastaisuudessa Karttaselaimen P10 pantamallisella GPS-paikantimella, jonka voit hankkia suoraan verkkokaupastamme. Pantamallinen GPS-paikannin on oiva väline lemmikkieläimen seurantaan ja se on suunniteltu toimimaan vaativissa maasto-olosuhteissa. Toinen saatavilla olevista paikantimistamme, Karttaselain P20 GPS-paikannin, on monipuolinen turvalaite joka sopii hyvin esimerkiksi retkeilyyn, läheisille tai yksin työskenteleville henkilöille. P20 GPS-paikannin on saatavilla vihreänä, sinisenä, vaaleanpunaisena ja mustana värivaihtoehtona. Android-puhelimille on saatavilla myös Karttaselain Paikannin –sovellus, jota voit käyttää sijaintisi lähettämiseen Karttaselain-sovellukseen. iOS-versio Paikannin-sovelluksesta julkaistaan lähiaikoina. Voit vierailla paikanninkaupassamme klikkaamalla tästä.

Karttamerkinnät aina turvassa

Rikkoutuiko laitteesi juuri kun olit saanut suosikkipaikkasi tallennettua? Kadotitko puhelimesi syksyn pimeinä tunteina vesisateessa? Karttaselaimen ja Plus-tilauksen avulla voit synkronoida omat reitit ja paikat Oma Karttaselain -tiliisi, jolloin saat ne helposti ja turvallisesti käyttöön uudessa laitteessa esimerkiksi puhelimesi kadottua tai hajottua. Hyödynnä paikkamerkkien synkronointia äläkä koskaan enää unohda suosikkikohteitasi tai reittejäsi.

Katkeileva netti

Toisinaan kartat eivät vain toimi huonosta verkkoyhteydestä tai muista erinäisistä syistä johtuen. Ei syytä huoleen, voit ladata haluamasi kartta-alueet offline-tilaan Karttaselaimen Plus-tilauksen avulla ja selailla karttoja myös silloin, kun Internet-yhteytesi ei ole vahvimmillaan. Olitpa siis käyttämässä matkapuhelintasi ilman SIM-korttia tai vaeltelemassa erämaassa vailla toimivaa yhteyttä, offline-kartat pelastavat sinut näissä tilanteissa.

Lisäaineistot taskussa

Huikea hiihtolatu, upea uimaranta tai tunnelmallinen kota. Karttaselaimen lisäaineistot-välilehdeltä löydät yli 18 000 kohdetta sisältävät, eri lähteistä koostetut upeat retkeilyaineistot. Hyödynnä tiedot Suomen hienoimmista retkeily- ja luontokohteista, uimarannoista- ja paikoista, laavuista ja tuvista, veneilykohteista, kuntoradoista ja retkeilyreiteistä sekä hiihto- ja kelkkareiteistä. Missä tahansa oletkin, lista paikallisista ulkoilusijainneista kulkee aina mukanasi.

Miten sinä käytät Karttaselainta?

Kun aloimme kehittämään Karttaselainta yhdessä teidän käyttäjien kanssa, emme osanneet kuvitellakaan miten monipuolisia käyttötapoja käyttäjämme keksivät sovellukselle. On upeaa, että Karttaselain on voinut olla niin monessa mukana ja sovelluksen jatkuvasti kehittyessä käyttötapoja tulee vain lisää. Olisi hienoa kuulla sinun käyttötapasi Karttaselaimelle, kerro siitä vaikka tämän kirjoituksen kommenttikentässä!