Uudistunut Karttaselaimen iOS-versio on nyt julkaistu!

Tutustu uudistuneeseen iOS-versioon ja lataa ilmainen sovellus!

Karttaselaimen iOS-versio uudistui! ūü§© P√§ivitys tuo mukanaan joukon upeita ominaisuuksia ja parannuksia, jotka on r√§√§t√§l√∂ity k√§ytt√§j√§palautteeseen perustuen ja optimoitu erityisesti iOS-laitteille. Uudistunut iOS-versio on saatavilla v√§litt√∂m√§sti ja voit ladata sen joko laitteesi App Store -sovelluskaupasta, verkkosivuiltamme tai alla olevan painikkeen kautta.

Aloita käyttö ja lataa uusi iOS-versio:

Tutustu muutoksiin

Olemme listanneet alle suurimpia uudistuneen iOS-version muutoksia. Jatka lukemista ja tutustu muutamaan päivityksen kohokohtaan!

Uudistettu käyttöliittymä

Yksi suurimmista uudistuneen iOS-version muutoksista on täysin uusi karttanäkymä. Karttanäkymän alareunassa on nyt välilehdet, joiden kautta pääset nopeasti tarkastelemaan omia paikkoja ja reittejä sekä sovelluksen valikkoa. Itse karttanäkymässä käytössäsi ovat kätevät pikanäppäimet seuraaviin toimintoihin:

  • Haku
  • Karttavalikko
  • Kartan toimintovalikko
  • +-painike merkint√∂jen luontiin ja sijainnin jakamiseen
  • Oma sijainti ja kartan k√§√§nt√∂

Karttanäkymä sisältää nyt myös uudenlaisen alaosassa näkyvän mittajanan ja zoomauspainikkeet. Voit loitontaa tai lähentää karttanäkymää kätevästi mittajanan + ja - painikkeilla näpyttämällä tai yhdellä sormella liu'uttamalla mittajanaa vasemmalle tai oikealle vaakatasossa.

Sovelluksen käyttöliittymä on nyt myös toimintojen asettelultaan ja värimaailmaltaan yhteneväinen Android-version kanssa, joten vaihtaminen eri laiteversioiden välillä on entistä sujuvampaa.

Kartat-valikko ja karttojen käyttö

Uudistuneessa versiossa myös karttanäkymän oikeasta yläkulmasta löytyvä kartat-valikko on nyt entistä visuaalisempi, jonka ansiosta voit esikatsella jokaista karttapohjaa suoraan kartat-valikosta jo ennen kuin valitset käyttöön tarvitsemiasi karttoja. Voit nyt myös valita käyttöösi erikseen pohjakartan ja sen päällä näytettävät tasot, kuten syvyyskartat tai kiinteistörajat. Näin saat käyttöösi juuri sinulle soveltuvan karttayhdistelmän.

Toimintovalikko sekä kartan merkintöjen piilotus

Karttanäkymän oikean yläkulman painikkeesta (painike jossa kolme pistettä) avautuu uusi toimintovalikko, josta voit helposti vaihtaa kartan eri asetuksia. Voit myös helposti piilottaa kartalla näkyviä merkintöjä, aineistoja sekä paikantimia toimintovalikon kautta.

Kulkusuuntaviiva

iOS-version kulkusuuntaviiva on p√§ivitetty ja se soveltuu mainiosti kulkusuunnan osoittamiseen vaikkapa veneilless√§. Kulkusuuntaviiva on k√§ytett√§viss√§ Karttaselain Plus -tilauksella ja sen k√§ytt√∂ edellytt√§√§ laitteesta l√∂ytyv√§√§ laitteen sis√§ist√§ kompassia.

Hakutoiminto

Olemme uudistaneet myös Karttaselaimen iOS-version hakutoimintoa. Kun haet hakutoiminnolla kiinteistöjä, haku näyttää kaikki samaan kiinteistöön liittyvät palstat kartalla ja korostaa ne erikseen vihreällä värillä.

Uudistunut tietopaneeli

Kun valitset kartalta kohteen, kuten tallennetun paikkamerkin, reitin tai retkeilykohteen, näytetään uudessa versiossa näytön ala- tai sivureunassa tietopaneeli. Tietopaneelissa esitetään kunkin kohteen tiedot, ja riippuen valitusta kohteesta siinä näytetään soveltuvia toimintoja.

Tietopaneelin painikkeesta avaat myös kätevästi suuntaviivan ja etäisyyden mihin tahansa kohteeseen. Paikantimeen suunnistettaessa suuntaviiva seuraa paikanninta joten pysyt jatkuvasti ajan tasalla paikantimen suunnasta ja etäisyydestä.

GPX-tiedostojen vienti

Voit nyt viedä Karttaselaimen iOS-versiosta ulos samanaikaisesti useampia paikka- tai reittimerkintöjä GPX-muotoisina tiedostoina.

Vastauksia yleisiin kysymyksiin

Kokosimme tähän osioon muutamia vastauksia yleisiin kysymyksiin, joista voi olla apua sovelluksen päivityksen yhteydessä.

Säilyvätkö paikka ja reittimerkintäni, vaikka päivitän sovelluksen?

Kyllä, voit käyttää kaikkia aiemmin luomiasi paikka- ja reittimerkintöjäsi päivitettyäsi sovelluksen uudistuneeseen versioon.

Mitä ladatuille offline-kartoille käy, kun päivitän sovelluksen?

Tieto ladatuista offline-kartoista säilyy sovelluksessa, mutta ne tulee ladata uudelleen laitteelle Karttaselaimen "Offline-kartat" -valikosta. Sovellus ehdottaa uudelleenlatausta automaattisesti valikkoon mentäessä, kun sovellus on päivitetty uudistuneeseen versioon.

Vanhat offline-kartat uudelleenlatautuvat hitaasti päivityksen jälkeen

Parhaan latausnopeuden saavuttamiseksi pidä sovellus käynnissä ja näyttö päällä. Voit käyttää sovellusta normaalisti latauksen aikana.

Miten saan kulkusuuntaviivan käyttöön?

Voit ottaa kulkusuuntaviivan käyttöön karttanäkymän oikean yläkulman vihreästä toimintovalikosta, josta kulkusuuntaviivan voi kytkeä päälle. Huomioithan, että kulkusuuntaviivan käyttö edellyttää voimassa olevaa Plus-tilausta.

Minulla on ongelma uudistuneen sovelluksen kanssa

Voit ilmoittaa meille ongelmasta asiakaspalveluumme niin voimme selvittää mistä ongelma johtuu ja tarpeen mukaan luoda korjauspäivityksen App Store -sovelluskauppaan.

Mille laitteille uudistunut sovellus on saatavilla?

iOS-versio on saatavilla laitteille, joissa on asennettuna vähintään käyttöjärjestelmäversio iOS 15.0 tai iPadOS 15.0. Voit tarkistaa iOS-laitteesi käyttöjärjestelmäversion seuraavasta valikosta:

Asetukset > Yleiset > Tietoja

Kiinnostuitko? Lataa Karttaselaimen uusi iOS-versio!

‚úČÔłŹ
Jos sinulla on kysyttävää tai palautetta uudistuneeeen iOS-versioon liittyen, voit olla yhteydessä asiakaspalveluumme sivuillamme tai osoitteessa asiakaspalvelu@karttaselain.fi