Uutta: Nyt saatavilla tarkemmat ja uudistuneet meri- ja rannikkokartat

Uudet ja päivitetyt kartat veneilijöille

Olemme uudistaneet Karttaselaimen merikartat ja käytössäsi ovat nyt entistä tarkemmat ja helppokäyttöisemmät merikartta-aineistot kesän veneilyyn ja navigointiin. Karttaselaimessa aiemmin olleet erilliset merikarttasarjat on nyt yhdistetty yhdeksi helppokäyttöiseksi karttatasoksi, joten sinun ei tarvitse enää vaihtaa karttatasoa selaillessasi eri alueita.

Merikarttojemme ulkoasu on edelleen sama kuin virallisissa paperikartoissa joten käytät niitä sujuvasti virallisten paperikarttojen ohella. Olemme nyt lisänneet aineistoon Traficomin suurempimittakaavaiset erikoiskartat jotka sisältävät huomattavasti tarkemman näkymän satamista ja muista ahtaista paikoista. Merikarttasarjat on suunniteltu erityisesti veneilykäyttöön ja ne sisältävät esimerkiksi venereittejä ja veneilysatamia joita ei ole esitetty rannikkokartoilla.

Omana tasonaan löydät selkeät ja helppolukuiset rannikkokartat, jotka on tarkoitettu saaristo- ja rannikkonavigointiin merialueilla.

Uudistuneet kartat ovat käytettävissä voimassa olevalla Karttaselain Plus -tilauksella tai kokeilujaksolla Karttaselaimen mobiiliversiossa Android- sekä iOS-laitteilla. Pääset hankkimaan Plus-tilauksen alla olevan painikkeen kautta.

Karttaselaimella pysyt mukana N2000 väylä- ja merikarttauudistuksessa

Traficomin ja vesiväylätiedoista vastaavan Väyläviraston yhteistyönä toteutuva N2000 väylä- ja merikarttauudistus tuo vesillä liikkujille uudet ja tarkemmat merikartat koko Suomeen.

Käyttämällä Karttaselaimen merikarttoja pysyt mukana uudistuksessa koska julkaisemme uusia, N2000-korkeusjärjestelmään sidottuja merikarttatuotteita sitä mukaa kun ne tulevat saataville.

Uudistuksen myötä merikartoilla ja vesiliikenteen väylillä otetaan käyttöön yksi yhtenäinen N2000-korkeusjärjestelmään sidottu syvyystietojen vertaustaso. Sillä korvataan nykyinen teoreettiseen keskivedenkorkeuteen perustuva taso. Tulevaisuudessa kaikki Itämeren merikartat noudattavat samaa vertaustasoa. Saat lisätietoja uudistuksesta vaikkapa tästä Traficomin julkaisemasta videosta.

Uudistus on alkanut Perämeren alueelta ja saavuttaa täyden kattavuuden merialueella vuoden 2026 aikana. Tällä hetkellä Karttaselaimessa mukana ovat jo julkaistut Perämeren ja Merenkurkun N2000-kartat, joiden myötä kartat välillä Tornio-Kaskinen ovat uuden korkeusjärjestelmän piirissä.

Karttaselain
Tarkimmat maastokartat sekä kattavimmat paikkatietoaineistot kännykässäsi. Käyttäjien ehdoilla!
Rantakatu 3, 90100, Suomi