Allekirjoitussertifikaatti

Sain Trustcenter.de:n vahvistuksen sille että Karttaselaimen allekirjoituksiin käytettävä sertifikaatti on nyt myönnetty ja käyttövalmis. Aluksi sertfikaatin suurin hyöty tulee Open Signed Offline -palvelun kautta jonka avulla voin tehdä allekirjoitettuja testiversioita omaan puhelimeeni ja enintään tuhannen käyttäjän testiryhmälle. Tämä on sinällään jo suuri apu.

Jatkossa, kun Karttaselaimen BETA-kehitysvaihe voidaan päättää, sertfikaattia voidaan käyttää julkaisuversion allekirjoittamiseen jolloin kaikki käsityö asennuspakettien toimituksista poistuu kuten myös vaatimus IMEI-koodin antamisesta. Tämä edellyttää kuitenkin että Karttaselain toteuttaa Symbian Certified Test Criterian, eli testikriteerit jotka Symbian on määritellyt. Näiden ehtojen täyttämisessä riittää vielä työsarkaa mutta hetki kun Karttaselaimen laatu on riittvällä tasolla, beta-vaiheesta voidaan siirtyä avoimeen jakeluun.

Kiitos siis kaikille teille jotka tuitte Karttaselaimen hanketta lahjoituksella, ilman teitä sertifikaatin hankinta olisi ollut lähes mahdotonta!

Janne Hietanen

Janne Hietanen