Android-versiopäivitys 1.0.5 ja tiedote ZTE-laitteiden käyttäjille

Karttaselaimen Android-versiosta on julkaistu korjaus- ja käytettävyyspäivitys 1.0.5, jossa on mukana seuraavat muutokset:

  • Korjattu joillakin ZTE-merkkisillä laitteilla esiintynyt välimuistin päivitysongelma. Katso lisätiedot korjauksesta alla (korjaus vaikuttaa vasta seuraavan päivityksen yhteydessä).
  • Parannettu vihreän kulkusuuntanuolen herkkyyttä kävelynopeudella liikuttaessa.
  • Karttaa voi zoomata äänenvoimakkuus-painikkeilla. Ominaisuuden voi kytkeä pois valikosta.

Päivitys korjaa joillakin ZTE-merkkisten laitteiden käyttäjillä (ilmeisesti vain käyttöjärjestelmäversiolla 2.2) esiintyneen ongelman, jossa karttalehtivälimuisti häviää päivityksen yhteydessä. Korjaus kuitenkin vaikuttaa vasta seuraavassa päivityksessä (versiosta 1.0.5 seuraavaan), joten tässä päivityksessä ongelma voi vielä esiintyä.

Ongelma johtui ZTE-laitteiden poikkeavasta tavasta poistaa välimuistihakemisto muistikortilta päivityksen yhteydessä. Ongelma on korjattu siirtämällä hakemiston sijaintia, joten välimuistikansio sijaitsee tästä eteenpäin uudessa sijainnissa muistikortilla:

Android/data/com.accelbit.karttaselain/files/maps/tiles/Karttaselain

Ongelman voi tämän päivityksen yhteydessä kiertää varmuuskopioimalla välimuisti ennen päivitystä, ja palauttamalla se päivityksen jälkeen (ja tämä on siis tarpeen vain joillakin ZTE-merkkisillä laitteilla). Mikäli ongelma esiintyy sinulla, ota yhteyttä asiakaspalveluun osoitteessa http://www.karttaselain.fi/support ja voimme korvatata menetetyt karttalehdet.

Jukka Hietanen

Jukka Hietanen