Avoimet metsävaratiedot nyt Karttaselaimessa

Karttaselain saa merkittävän lisätoiminnon, kun Metsäkeskuksen avoimet metsävaratiedot ovat nyt käytettävissä Karttaselaimen metsävarapalvelussa. Metsävaratiedot sisältävät ajantasaista tietoa esimerkiksi puuston määrästä, metsänhoitotarpeista ja hakkuumahdollisuuksista. Yhdistettynä Karttaselaimen huipputarkkoihin karttoihin ja toimintoihin metsävaratiedot ovat helposti ja tehokkaasti hyödynnettävissäsi.

Karttaselain on tänä päivänä jo useiden satojen tuhansien käyttäjien ja tuhansien yritysten hyödyntämä maastotyökalu. Metsävarapalvelun kehittämiseen on osallistunut useita asiakkaitamme eri toimialoilta ja palvelua on kehitetty käyttäjien palautteen perusteella.

Tutustu ja aloita maksuton koekäyttö

Tutustu palveluun tässä viestissä ja aloita maksuton koekäyttö tai pyydä lisätietoja palvelun esittelysivulla. Palvelun koekäyttäminen on maksutonta ja voit rauhassa tutustua palveluun sitoutumatta palvelun hankkimiseen.

Metsävaratiedot saa käyttöön käyttäjäkohtaisella tilauksella, jonka hinta on 15 € / kk / käyttäjä (ALV 0%). Yli 20 käyttäjän tilauksille myönnämme paljousalennuksia, joten ilmoitathan yhteydenotossasi arvioidun käyttäjämäärän jos se on tiedossa. Tilauksen hintaan kuuluvat metsävaratoiminnon lisäksi myös kaikki Plus -tilauksen toiminnot.

Monipuoliset työkalut käytössäsi

Metsävarapalvelussa käytössäsi on käteviä työkaluja, joilla voit hyödyntää metsävaratietojen mahdollisuudet suunnittelun ja päätöksenteon tukena. Voit esimerkiksi hakea hakkuita ja taimikonhoitokohteita, selvittää Kemera-hakemustilanteen, päätellä toimenpiteiden tarvetta metsänkäyttöilmoitusten avulla tai hyödyntää tietoja metsäsuunnittelussa.

Voit viedä tietoja palvelusta edelleen muihin sovelluksiin, jolloin pystyt hyödyntämään Metsäkeskuksen avoimet tiedot täysimääräisesti liiketoiminnassasi. Olemme myös panostaneet erityisesti palvelun sujuvuuteen ja nopeuteen siten, että aineistot toimivat erittäin suorituskykyisesti. Palvelu on käytettävissä ensi vaiheessa Karttaselaimen web-palvelussa, joka toimii sujuvasti myös mobiililaitteilla.

Palvelua kehitetään yhdessä käyttäjien kanssa, ja olemme esimerkiksi toteuttaneet tietojen vientimuotoja käyttäjien tarpeiden mukaisesti sekä kehittäneet puustotietojen esitystapoja palvelemaan monipuolisempia käyttötarpeita. Myös jatkossa kehitys tapahtuu käyttäjien palautteen perusteella, joten olethan yhteydessä jos sinulla on mielessä kehitystarpeita palveluun.

Tule tutustumaan Paikkatietomarkkinoilla

Esittelemme Karttaselainta ja metsävarapalvelua Paikkatietomarkkinoilla 18.–19.11.2019, jossa olemme mukana osastolla B5. Kerromme palvelusta myös tietoiskussa salissa 206 (2. krs) maanantaina klo 12:30 alkaen. Tervetuloa!

Karttaselaimen asiakkaita

Hae ja suodata tehokkaasti

Jotta voit hyödyntää avointa metsävaratietoa täysimääräisesti, tulee sinun voida hakea ja suodattaa tietoa tehokkaasti. Karttaselaimessa voit tarkastella metsävaratietoa huippunopeilla hila- ja kuviokartoilla, joille voit helposti korostaa hakuehtojasi vastaavat kuviot. Voit hakea kuvioita vaikkapa puuston ominaisuuksien, hakkuuehdotusten tai metsänhoitotarpeen perusteella. Luonnollisesti voit etsiä kohteita kartalta myös osoitteen tai kiinteistötunnuksen avulla.

Tarkastele tietoja ja tee merkintöjä

Kun olet suodattanut haluamasi tiedot kartalle, voit tarkastella kuviorajoja ja kuvioiden ominaisuuksia monipuolisten kartta-ainestojen päällä. Kartta-aineistoina ovat käytettävissä mm. tarkimmat ja ajantasaimmat maasto-, ilmakuva- ja kiinteistötietoaineistot, latvuspintamalli ja maaston korkeusmalli. Karttaselain käyttää aina tarkimpia ja ajankohtaisimpia kartta-aineistoja.

Vie tietoja muihin sovelluksiin

Kun olet hakenut ja valinnut haluamasi tiedot, voit käyttää kätevää vientitoimintoa viedäksesi tiedot muihin sovelluksiin ja järjestelmiin jatkokäyttöä varten. Voit viedä valitsemasi tiedot useammassa muodossa, mukaanlukien metsätietostandardin mukainen XML-muoto. Palveluun voidaan myös lisätä asiakaskohtaisia vientiformaatteja. Voit ilmoittaa tarvitsemistasi vientimuodoista yhteydenottolomakkeen lisätieto-osiossa jolloin voimme tehdä arvion formaatin lisäämisestä käyttöösi.

Aloita koekäyttö tai pyydä lisätietoja metsävarapavelun esittelysivulla.

Tervetuloa tutustumaan Karttaselaimen ja metsävara-aineistojen käyttöön!

Jukka Hietanen

Jukka Hietanen