Esittelyssä: Teltonika TMT250 GPS-paikannin

Oletko vielä tutustunut Karttaselaimen kanssa yhteensopiviin GPS-paikanninlaitteisiin? Karttaselaimeen on mahdollista liittää useita eri paikanninlaittteita, joiden sijaintia voit seurata Karttaselaimen karttapohjilta. Lokakuun blogikirjoituksessa esittelemme Teltonikan valmistaman TMT250 GPS-paikantimen, joka on saatavilla Karttaselaimen paikanninkaupassa sekä Elisan verkkokaupassa.

Teltonika TMT250 GPS-paikannin

  • Käyttökohteet: vaativa retkeilykäyttö, koiran seuranta, henkilöpaikannus, ajoneuvopaikannus ym.
  • Ominaisuudet: Live-paikannustila, SOS-painike hätäviestin lähetystä varten, puhelutoiminnot laitteeseen (mikäli käytössä on Bluetooth-kuulokkeet).
  • Koko: 44 x 43 x 20 mm
  • Paino: 40 g
  • Akku: 800 mAh. Akku kestää yhdellä latauksella tavanomaisissa olosuhteissa noin 12 tuntia jatkuvaa käyttöä, jonka aikana live-paikannusta käytetään yhteensä tunnin ajan ja paikannin on suurimman osan ajasta liikkeessä. Lue tarkemmat tiedot akunkestosta ja vinkit virransäästöön.
  • Lisävarusteet: Kiinnityskotelo, magneettinen latauskaapeli (Karttaselaimen paikanninkaupasta tilattaessa laitteen mukana toimitetaan sekä kiinnityskotelo että latauskaapeli)

Käyttöönotto Karttaselaimessa

Paikantimen käyttöönotto onnistuu helposti laitteen mukana toimitettavan pikaohjeen avulla, joka on saatavilla myös verkkosivuillamme. Laite tarvitsee toimiakseen paikanninkäyttöön soveltuvan liittymän. Paikantimen mukana toimitetaan yhteistyössä Elisan kanssa paikannuskäyttöön erinomaisesti soveltuva Laitenetti S -liittymän SIM-kortti. Voit halutessasi käyttää myös muuta liittymää. Lisätietoja liittymästä löydät ohjekeskuksestamme.

Kun liittymä on aktivoitu ja SIM-kortti on asennettu laitteen sisälle, voit aktivoida paikantimen lisäämällä sen Karttaselaimen "Paikantimet" -valikkoon laitteen IMEI-tunnisteen avulla. Kun laite on lisätty valikkoon ja otettu käyttöön, ilmestyy sen sijainti valikkoon muutaman minuutin kuluessa.

Kun laite on lisätty "Paikantimet" -valikkoon, voidaan paikanninlaitetta seurata Karttaselaimen kartoilta Android-, iOS- ja web-versiossa.

Toiminnot

TMT250 -laite on monipuolinen apu paikannukseen. Paikantimen ja Karttaselaimen avulla saat käyttöösi muun muassa seuraavat toiminnot:

📍 Paikanninlaitteen sijainti karttapohjalla: voit seurata paikanninlaitteen kulkua Karttaselaimen huipputarkoilla kartoilla.

📼 Paikantimen kulkeman reitin nauhoittaminen: voit nauhoittaa paikantimen kulkemaa reittiä ja tarkastella reitin keskinopeutta, pituutta, aloitusaikaa, kestoa sekä pinta-alaa jälkikäteen Karttaselaimessa.

🔨 Paikannustiheyden säätö: voit vaihtaa paikannustiheyttä normaalitilasta Live-tilan muutamaan sekuntiin tai virransäästötilan harvempaan paikannustiheyteen.

Käyttökohteet

TMT250 -laitetta voit hyödyntää lukuisissa eri käyttötarkoituksissa. Laitteen vesitiivis IP67-kotelointi mahdollistaa mutkattoman käytön myös esimerkiksi vesisateessa. Laite soveltuu hyvin esimerkiksi:

Vaativaan retkeilykäyttöön: seuraa retkesi kulkua, nauhoita kulkemaasi reittiä tai paikanna muu retkiseurue.

🐶 Koiran seurantaan: kiinnitä kiinnityskotelo koiran pantaan tai valjaisiin ja voit seurata koirasi liikkeitä Karttaselaimen kartoilta.

🧭 Henkilöpaikannukseen: lisäturvaa yksin työskenteleville, iäkkäille läheisille tai lapsille. Voit lisäksi jakaa oman sijaintisi kaverille.

🚗 Ajoneuvojen paikannukseen: seuraa auton, moottoripyörän, kelkan tai muun ajoneuvon sijaintia karttapohjilta esimerkiksi varkauksien varalta.

Tutustu laitteeseen Karttaselaimen paikanninkaupassa tai tilaa laite Elisalta valmiiksi asennetulla SIM-kortilla