Karttaselaimen kanssa yhteensopivat GPS-paikantimet

Yhdistämällä GPS-paikantimen Karttaselain-sovellukseen voit seurata paikantimen sijaintia huipputarkoilla kartoilla niin maastossa, vesillä kuin kaupungissa. Tiesitkö, että Karttaselaimessa on tuettuna yli 1000 erilaista paikanninmallia? Kattavan valikoiman ansiosta voit valita juuri sinun käyttöösi parhaiten soveltuvan GPS-paikantimen.

Esittelemme tässä blogikirjoituksessa muutamia Karttaselaimen kanssa yhteensopivia paikantimia, jotka ovat saatavilla Karttaselaimen paikanninkaupassa sekä yhteistyökumppanimme Elisan verkkokaupassa.

Esittelyssä:

💡
Paikanninlaitteiden käyttöön Karttaselaimessa tarvitset voimassa olevan Karttaselain Plus -tilauksen sekä paikannuskäyttöön sopivan liittymän

Teltonika TMT250

Saatavilla: Karttaselaimen paikanninkauppa, Elisan verkkokauppa

Esimerkkejä käyttökohteista: Lemmikki- ja henkilöpaikannus

Erityistä: Live-paikannustila muutaman sekunnin välein tapahtuvaa paikannusta varten, SOS-painike hätäviestin lähetystä varten

Erityisesti lemmikki- ja henkilöpaikannukseen soveltuva Teltonika TMT250 on saatavilla sekä Karttaselaimen paikanninkaupassa että Elisan verkkokaupassa. Pieni ja kevyt 800 mAh akulla varustettu paikannin soveltuu hyvin käytettäväksi esimerkiksi koiran pannassa laitteeseen suunnitellun kiinnityskotelon avulla. IP67-suojaustasolla varustettua paikanninta voidaan käyttää hyvin myös vaikkapa vesisateessa. Karttaselaimessa saatavilla olevat paikannustilat mahdollistavat laitteen käytön monipuolisen erilaisissa käyttötarkoituksissa.


Teltonika FMP100

Saatavilla: Elisan verkkokauppa

Esimerkkejä käyttökohteista: Autojen ja veneiden paikannus

Erityistä: Virransyöttö tupakansytyttimestä, sisäinen akku mahdollistaa paikannuksen myös virransyötön katketessa

Elisan verkkokaupan kautta saatavilla oleva Teltonikan valmistama FMP100 soveltuu hyvin autojen sekä veneiden paikannukseen. Pienikokoisen paikantimen voi asentaa helposti ja nopeasti tupakansytyttimeen, josta laite saa virtansa paikannuskäyttöä varten. Laitteen päältä löytyy USB-liitäntä, jota voi käyttää vaikkapa puhelimen lataukseen samasta pistokkeesta. Laitteesta löytyy myös 170 mAh Li-Ion akku, jonka avulla laite saa hetkellisesti virtaa myös ilman tupakansytytintä.


Teltonika FMM001

Esimerkkejä käyttökohteista: Ajoneuvopaikannus

Erityistä: Virransyöttö ajoneuvon OBD-portista, sisäinen akku mahdollistaa paikannuksen myös virransyötön katketessa vaikkapa varkaustilanteessa

Auton OBD-porttiin asennettava Teltonika FMM001 on hyvä paikanninlaite autojen paikantamiseen. LTE-M verkossa toimiva paikannin on varustettu 170mAh kokoisella akulla, joka mahdollistaa luotettavan paikannuksen myös hetkellisesti ilman ajoneuvon akkuvirtaa. Laite soveltuu hienosti esimerkiksi raskaan kaluston tai yhteisten ajoneuvojen paikannukseen. Karttaselaimen kartoilta on helppo tarkastella, missä FMM001-paikantimella varustetut ajoneuvot liikkuvat.


TKStar TK905

Esimerkkejä käyttökohteista: Kalustonseuranta ja ajoneuvopaikannus

Erityistä: Suuri akku, jopa 90 päivän akunkesto valmiustilassa

Napakalla kotelolla varustettua ja vesitiivistä TKStar TK905 GPS-paikanninta voidaan käyttää hyvin esimerkiksi autojen, veneiden, työkoneiden tai moottoripyörien paikantamiseen. Suurella 5000 mAh Li-ion akulla varustetun laitteen akunkesto valmiustilassa on hurjat 90 päivää. Reaaliaikaisella paikannuksella akku kestää noin 3 viikkoa. 2G-verkkoon yhdistettävä TK905 toimii joka puolella Suomea. Laitteen takapuolelta löytyy iso magneetti, jolla paikantimen voi kiinnittää vaikkapa seurattavan ajoneuvon pohjaan tai peräkärryn laitaan, jossa paikannin pysyy kiinni rajummassakin menossa.


Oletko kiinnostunut GPS-paikantimista? Tutustu myös toiseen blogikirjoitukseemme aiheeseen liittyen

Harrastusmahdollisuuksia ja turvaa GPS-paikantimilla
GPS-paikantimet yleistyvät monissa käyttötarkoituksissa. Maastossa yksin kulkevalle retkeilijälle paikannin tuo turvaa, kun sijainti on läheisten nähtävillä. Lemmikinomistajalle paikantimet lisäävät monipuolisia harrastusmahdollisuuksia ja antavat mielenrauhaa, kun karvaisen perheenjäsenen mukana ku…