3 tapaa hyödyntää Karttaselainta kesäretkien suunnittelussa

Karttaselaimen retkeilyaineistoista löydät kymmeniä tuhansia erilaisia kohteita koko Suomesta!

Kesäretkien suunnittelusta voi tehdä hauskaa ja antoisaa Karttaselaimen avulla. Erilaiset kartat tarjoavat runsaasti tietoa minkä tahansa alueen maastosta tai reiteistä. Karttaselaimesta löytyy myös lukuisia karttojen käyttökokemusta monipuolistavia toimintoja. Tässä blogikirjoituksessa kerromme sinulla 3 erilaista tapaa Karttaselaimen karttojen ja eri toimintojen hyödyntämiseksi kesäretkiesi suunnittelussa!

Etsi kiinnostavia retkeilykohteita

Karttaselaimesta löytyvien retkeilyaineistojen avulla saat käyttöösi useita tuhansia retkeilykohteita eri puolilta Suomea. Ilmaisen Karttaselaimen mobiiliversion avulla voit etsiä helposti esimerkiksi retkeily- ja luontokohteita, kuntoratoja ja retkeilyreittejä, uimarantoja ja uimpaikkoja, laavuja ja tupia sekä veneilykohteita. Voit tutustua Karttaselaimen tarjoamiin retkeilykohteisiin tarkemmin verkkosivuillamme. Jos mielessäsi on jo valmiiksi jokin tietty kesään sopiva retkeilykohde, löydät sen helposti kartalta Karttaselaimen hakutoimintoa hyödyntämällä.

Tutustu eri puolilta Suomea löytyviin retkeilykohteisiin Karttaselaimen ilmaiseksi käytettävien retkeilyaineistojen avulla.

Tutki ja mittaa eri reittivaihtoehtoja

Karttaselaimesta löytyvät kartta-aineistot sekä monipuoliset toiminnot soveltuvat hienosti eri reittivaihtoehtojen tutkimiseen. Voit esimerkiksi tarkastella reitin kulkua tai maastonmuotoja Karttaselaimessa saatavilla olevan tarkan maastonmuotoja esittävän maastokartan avulla. Muista myös soveltaa Karttaselaimesta löytyvää reitin suunnitteluun soveltuvaa piirrä ja mittaa -toimintoa, jonka avulla voit muun muassa tarkastella piirretyn reitin pituutta. Toiminto on käytettävissä voimassa olevalla Karttaselain Plus -tilauksella tai ilmaisella 14 päivän kokeilujaksolla Plus-tilauksesta.

Erilaisten reittivaihtoehtojen mittaaminen onnistuu helposti Karttaselaimen reitin suunnittelu toiminnolla.

Tarkat tiedot kaupungissa liikkumiseen

Tiesitkö, että Karttaselaimen ilmaisversiossa on saatavilla myös tarkkoja tietoja kaupunkisuunnistamiseen sisältävä kaupunkikartta? Kaupunkikartasta löydät esimerkiksi rakennusten osoitenumerot ja muodot, joiden avulla sinun ei enää tarvitse bongailla rakennusten kyljissä olevia numeroita ja voit keskittyä täysillä kartan sekä sieltä löytyvien kiinnostavien kohteiden tarkasteluun.

Karttaselaimesta löytyvä kaupunkikartta sisältää runsaasti tarkkoja tietoja kaupungissa suunnistamiseen.

Lataa ilmaiseksi

Karttaselaimen mobiilisovellus on käytettävissä ilmaiseksi Android- ja iOS-laitteilla. Karttaselaimesta on lisäksi saatavilla verkkoselaimissa käytettävä web-versio, jonka avulla eri karttapohjien tarkastelu onnistuu helposti myös tietokoneella. Pääset lataamaan Karttaselaimen käytössä olevalle laitteellesi alla olevaa painiketta painamalla.