Karttaselaimeen iOS 7 -tuki ja uusi, kokonaan ilmainen perusmaastokartta

Karttaselaimen iOS-versio on juuri päivittynyt tukemaan Applen uusinta iOS 7 -käyttöjärjestelmää. Uuden päivityksen versionumero on 2.1.0.6. Samassa yhteydessä iOS-versio saa uuden karttatyypin: kokonaan ilmaisen ja rajoituksetta ladattavissa olevan perusmaastokartan. Myös sovelluksen käyttöliittymää on korjattu toimimaan paremmin yhteen iOS 7:n kanssa. Käyttöliittymän täydellinen sovittaminen uuteen iOS-versioon on vielä osittain  kesken ja jatkammekin tätä työtä tulevissa versiopäivityksissä.

Ilmainen perusmaastokartta sisältää Maanmittauslaitoksen maastokarttapohjan mittakaavoissa 1:800000-1:50000. Siinä ei ole mukana liikenneviraston syvyyskäyräaineistoja, kiinteistörajoja eikä tarkimpia maastokartan mittakaavoja (mittakaavat 1:25000-1:5000) jotka ovat käytössä Karttaselaimen maksullisissa maastokartta-aineistoissa. Ilmaista perusmaastokarttaa voivat selata ja ladata kaikki käyttäjät – riippumatta siitä onko hankkinut maksullista tilausta. Perusmaastokartan voi valita käyttöön Karttaselaimen ensimmäisellä käynnistyskerralla tai myöhemmin karttapohjavalikosta.

Jos nykyinen tilauksesi on erääntynyt ja haluat selata ilmaista perusmaastokarttaa, voit kytkeä ilmaistilauksen käyttöön Karttaselaimen tilausvalikon ”Palauta tilaukset” -toiminnolla.

Karttaselaimen maksullisten maastokarttojen kokeilukäyttö edellyttää jatkossa Oma Karttaselain -tilin luomista. Kokeilukäyttö on edelleen täysin ilmaista ja sen voi aloittaa helposti Karttaselaimen ensimmäisellä käynnistyskerralla tai koska tahansa myöhemmin luomalla Oma Karttaselain -tilin ja/tai kirjautumalla olemassa olevilla käyttäjätunnuksilla Karttaselaimen valikossa.

Jos olet jo ehtinyt asentaa Karttaselaimen vanhan version iOS 7 -käyttöjärjestelmällä varustettuun laitteeseen, saat maksuttoman kokeilukäytön aktivoitua poistamalla vanhan version ja asentamalla Karttaselaimen uudelleen.

Ilmainen perusmaastokartta on tulossa myös muihin Karttaselaimen alustaversioihin loppuvuoden aikana.

Janne Hietanen

Janne Hietanen