Karttaselaimeen uusia kiinteistötoimintoja ja maksuton kiinteistöraja-aineisto

Maanmittauslaitos avasi vuodenvaihteessa osia kiinteistörekisterikartoista avoimeksi aineistoksi, joka laskee aineistojen tarjoamisen kustannuksia. Tämä mahdollistaa Karttaselaimelle tämän avatun aineiston tarjoamisen Karttaselaimen maksuttomassa versiossa. Avatun aineiston maksuton käyttö ei ole mahdollista ajantasaisen rajapinnan kautta, vaan aineisto on ladattava tietyin väliajoin Maanmittauslaitokselta joka aiheuttaa viivettä aineiston päivittymiseen. Mm. tästä johtuen Karttaselaimessa on jatkossa tarjolla kaksi kiinteistörajatuotetta sekä uusia kiinteistöaineiston hyödyntämistä helpottavia toimintoja Plus-tilaajille:

  • Kiinteistötiedot Plus (Plus-tilauksella) – Ajantasaisimmat kiinteistörajat- ja tunnukset suoraan Maanmittauslaitoksen rajapinnasta.
  • Kiinteistöjen pinta-alat omana karttatasonaan (Plus-tilauksella) – Kiinteistöjen pinta-alat piirrettynä selkeästi kartalle kiinteistöjen päälle.
  • Haku kiinteistötunnuksella (Plus-tilauksella) – Hakutoiminto tukee hakua kiinteistötunnuksella. Haku näyttää haetun kiinteistön pinta-alan ja klikkaamalla zoomataan kiinteistö kokonaan näkyviin.
  • **Kiinteistötiedot Perus (uusi maksuton aineisto) **– Avattuun aineistoon perustuvat, määrävälein päivittyvät kiinteistörajat- ja tunnukset.

Uudet aineistot ja toiminnot julkaistaan Android-versioon lähipäivinä ja sen jälkeen iOS-versioon mahdollisimman pian. Jatkossa julkaisemme lisää toimintoja kiinteistöaineistojen tehokkaaseen hyödyntämiseen Karttaselaimessa.

Ota uudet aineistot ja toiminnot hyötykäyttöön heti kun ne on julkaistu lataamalla Karttaselain käyttöösi jo tänään! Jos Karttaselain on jo käytössäsi, toiminnot tulevat käyttöön sovelluskaupan päivityksen kautta tämän viikon aikana. Plus-toimintojen käyttöön tarvittavan Plus-tilauksen voit tilata suoraan sovelluksesta (Android ja iOS) tai verkkokaupastamme.

Jukka Hietanen

Jukka Hietanen