Karttaselaimeen tuki Oma riista -alueille yhteistyössä Suomen riistakeskuksen kanssa

Karttaselaimen Android-versioon on tänään julkaistu Suomen riistakeskuksen kanssa yhteistyössä kehitetty tuki Oma riista -palvelussa määritettyjen metsästysaluiden tuonnille ja selailulle Karttaselaimessa. Tuki tuodaan mahdollisimman pian myös muihin Karttaselain-laiteversioihin.**

”Toiminnon kehitys onnistui erittäin sujuvasti Suomen riistakeskuksen asiantuntijoiden kanssa. Riistakeskus on kehittänyt hienon palvelun ja mahdollistanut sen tukemisen myös muissa sovelluksissa. Tämä tekee palvelusta entistä monipuolisemman ja lisää sen käyttäjämäärää entisestään. Oma riista -tuki on erittäin hyödyllinen lisä metsästäjäkäyttäjillemme ja Karttaselaimen metsästästäjätoimintojen kehitykseen panostetaan jatkossa entistä enemmän.”, kertoo toimitusjohtaja Jukka Hietanen Karttaselaimesta.

Toiminto kehitettiin yhteistyössä Suomen riistakeskuksen kanssa ja toiminnosta kehitetään jatkossa entistä monipuolisempi.

”Olemme tyytyväisiä, että Karttaselaimen uudessa versiossa yhteiset asiakkaamme voivat hyödyntää Oma riista -palvelussa määriteltyjä aluetietoja. Tällainen yhteistyö palvelee hienosti luonnossa kulkijoita ja metsästäjiä”, sanoo Oma riista -palvelun projektipäällikkö Ari Kontiainen Suomen riistakeskuksesta.

Metsästysseuroille ja -seurueille kehitetyn Oma riista -palvelun avulla seurat voivat määritellä metsästysalueensa ja kerätä omalla alueellaan jäsentensä saaliiksi saamista eläimistä lukumäärätietoa metsästyksen mitoituksen avuksi. Seuran alueella saatujen saaliiden lukumäärätieto kerääntyy automaattisesti jäsenten kirjaamista saalistiedoista. Saalistietojen keräys on mahdollista verkkopalvelussa oma.riista.fi ja Oma riista -mobiilisovelluksella, joka toimii uudehkoissa Android, Windows Phone ja IOS älypuhelimissa. Palvelun käyttö on seuroille, seurueille ja niiden jäsenille maksutonta.

Karttaselaimen avulla käyttäjät voivat myös selailla Oma riista -alueita tarkimmilla ja ajantasaisimmilla karttapohjilla hyödyntäen laitteen tarkkaa GPS-sijaintia. Lisäksi käytössä ovat kaikki muut monipuoliset Karttaselaimen metsästäjän ja luonnossa liikkujan toiminnot, kuten ajantasaisimmat ja tarkimmat maastokartta-, ilmakuva-, tilanraja- ja syvyyskartta-aineistot, koirapaikantimien seuranta, paikantimien ja oman reitin ja paikkamerkkien tallennus ja yli 18 000 retkeilykohdetta kuten laavut ja autiotuvat. Toiminnon käyttö edellyttää voimassa olevaa Plus-tilausta. Karttaselaimen Oma riista -tuki on erittäin suorituskykyinen ja suuretkin alueet toimivat hyvin sujuvasti.

Ota toiminto heti hyötykättöön lataamalla Karttaselaimen Android-versio. Toiminto on mukana Karttaselaimen Android -versiosta 2.5.17 alkaen.

Alueen lisäämiseen tarvittavan aluekoodin saat Oma riista -palvelusta tai metsästysseurasi yhteyshenkilöltä, mikäli seurasi on mukana Oma riista -palvelussa. Tämän jälkeen voit lisätä alueen klikkaamalla karttavalikon oikeasta yläreunasta löytyvää +-painiketta.

Plus-tilauksen voit hankkia suoraan sovelluksen tilausvalikosta tai verkkokaupastamme.

Jukka Hietanen

Jukka Hietanen