Karttaselaimen iOS-versioon laaja päivitys [ilmakuva-välimuistin tuontiongelma korjattu]

iphone3

Karttaselaimen karttanäkymä

Päivitys 11.3.2014: Maanantaina julkaistussa versiossa 3.0.1.13 esiintynyt suurten ilmakuvavälimuistien tuontiongelma on korjattu, ja uusi iOS-versio 3.0.1.14 tulee ladattavaksi App Storeen vuorokauden kuluessa. Ilmakuvavälimuistin tuontiongelma saattoi joissakin tilanteissa aiheuttaa sovelluksen suorituksen keskeytymisen. Ladattuasi korjauspäivityksen, voit tuoda välimuistin uudelleen valitsemalla Valikko -> Asetukset -> Välimuistin tuonti. Pahoittelut tästä ongelmasta!

Karttaselaimen iOS-versiosta on juuri julkaistu päivitys jossa tärkempänä uudistuksena tuomme saataville Retina-tarkkuuden kartat. Tarjolla on entistä enemmän yksityiskohtia ja jopa kaksinkertainen karttojen piirtotarkkuus kaikissa Retina-ruuduntarkkuutta tukevissa laitteissa.

Tämän lisäksi olemme uudistaneet Karttaselaimen käyttöliittymän kauttaaltaan soveltumaan paremmin iOS 7 -käyttöjärjestelmän toimintoihin ja ulkoasuun. Olemme myös toteuttaneet suuren määrän käyttäjien pyytämiä korjauksia unohtamatta muutamia kaivattuja lisäominaisuuksia. Alla on lista tärkeimmistä muutoksista tässä päivityksessä:

  • Kauttaaltaan uudistetut Retina-tarkkuuden kartat
  • Uudistettu käyttöliittymä
  • Parannettu vaakanäytön tukea eri valikoissa
  • Kulkusuunnan ja etenemismatkan osoitin
  • Sujuvampi ja tarkempi kartan kompassikääntö
  • Interaktiivinen oman sijainnin osoitin
  • Nopeampi ja selkeämpi lisäaineistojen näyttö (mm. ohuemmat reittiviivat ja muita korjauksia)
  • Tuki aiempaa suurempien GPX-tiedostojen tuonnille (mm. kelkkareitit.fi -aineistot tuotavissa GPX-muodossa)
  • Käytettävyyttä ja luotettavuutta kohennettu erityisesti käyttäjien antaman palautteen mukaisesti

Nyt julkaistun päivityksen versionumero on 3.0.1.13 ja se ilmestyy ladattavaksi Applen App Storen kautta vuorokauden kuluessa.

Koska kartta-aineisto on kauttaaltaan uudistunut ja karttojen tarkkuus on kasvanut, vanhoja käyttäjiä varten on Karttaselaimeen lisätty karttavälimuistin muuntotyökalu. Vanha karttavälimuisti on siis muunnettava uuteen muotoon jos aikaisemmin välimuistiin ladatut ja tallennetut kartat halutaan hyödyntää. Karttaselain opastaa automaattisesti muuntotyökalun käytössä jos tämä versio asennetaan päivityksenä vanhan version päälle ja jos karttavälimuistista löytyy aikaisempia karttoja. Muuntotyökalun käyttö vaatii verkkoyhteyden mutta ei edellytä voimassa olevaa tilausta. Vanhoja välimuisteja voi tuoda uuteen versioon muuntotyökalulla 1.9.2014 saakka.

Tämä päivitys keskittyy erityisesti Karttaselaimen laadun ja käytettävyyden viemiseen uudelle tasolle. Karttaselaimeen on lisäksi tulossa mielenkiintoisia uusia ominaisuuksia ja aineistoja joita julkistamme kevään mittaan. Monet näistä uusista ominaisuuksista ja kehitysideoista perustuvat käyttäjiemme antamaan verrattoman tärkeään palautteeseen. Kiitos tuestanne – toivomme paljon rakentavaa palautetta myös jatkossa!

Janne Hietanen

Janne Hietanen