Karttaselaimen karttalatausten varajärjestelmän ensimmäinen vaihe valmistui - mahdollistaa häiriöttömän toiminnan

Olemme kesästä alkaen kehittäneet Karttaselaimen karttalatausten varajärjestelmää, joka mahdollistaa Karttaselaimen häiriöttömän toiminnan myös siinä tapauksessa, jos Maanmittauslaitoksen karttapalveluissa esiintyy häiriöitä.

Varajärjestelmän kehitystyön ensimmäinen vaihe on nyt saatettu loppuun, ja varajärjestelmästä saatava kartta-aineisto vastaa nyt laadultaan Maanmittauslaitoksen kartta-aineistoa. Mukana on nyt myös aiemmin varajärjestelmästä puuttuneet kiinteistörajat sekä tarkimmat maastokartta-aineistot.

Näkyvä ero varajärjestelmässä on tällä hetkellä se, että iOS- ja Android- sovelluksissa kiinteistörajat piirretään normaalisti violetilla, paksummalla viivalla. Varajärjestelmässä viivan väri on punainen, ja se on ohuempi. Myös tekstit ovat ohuempirajaisia, joka itse asiassa selkeyttää raja-aineistoja tiheillä alueilla. iOS:ssä ja Androidissa siirrytään lähiaikoina punaisiin rajaviivoihin myös normaalitilanteessa (muissa Karttaselaimen versioissa punaiset rajat ovatkin jo käytössä aina). Tiedotamme rajojen muutoksesta lähiaikoina. Toinen ero normaalitilanteeseen on se, että varajärjestelmän kiinteistöraja-aineistoon ei tällä hetkellä piirretä syvyyskäyriä. Syvyyskäyrät ovat kuitenkin tarkasteltavissa myös varajärjestelmän ollessa käytössä kun käytetään normaalia maastokarttapohjaa ilman kiinteistörajoja.

Varajärjestelmän valmistuminen tarkoittaa sitä, että Karttaselaimen käyttäjiä viime aikoina häirinneet Maanmittauslaitoksen karttapalveluiden häiriöt eivät enää vaikuta Karttaselaimen käyttöön. Olemme todella iloisia voidessamme tuoda tämän parannuksen Karttaselaimen käyttäjille. On selvää, että Karttaselaimen käyttäjien on voitava käyttää sovellusta häiriöttömästi riippumatta kolmansien osapuolien palveluiden katkoista. Pahoittelemme suuresti viime aikojen häiriöitä, ja kiitämme ymmärryksestänne ja tuestanne! Tulemme tekemään ensi viikon alussa hyvityksen Karttaselaimen käyttäjille viime aikojen häiriöiden johdosta. Jatkamme myös edelleen varajärjestelmän kehittämissä mm. suorituskykyparannuksin.

Tällä hetkellä varajärjestelmään siirtymisessä Maanmittauslaitoksen häiriötilanteissa voi esiintyä pieni viive. Pyrimme kehittämään varajärjestelmään siirtymistä jatkossa niin, että se toimii mahdollisimman saumattomasti. Kiitos vielä kerran tuestanne!

Jukka Hietanen

Jukka Hietanen