Karttaselaimen työpöytäkoneiden tuki

Julkaisimme viime viikolla Karttaselaimen täysin uuden web-version. Web-versio mahdollistaa Karttaselaimen käytön millä tahansa pöytätietokoneella, josta löytyy moderni web-selain. Nyt voit siis käyttää Karttaselainta vaikkapa Windows- ja Mac-tietokoneissa ja synkronoida paikkamerkkejä ja reittejä web- ja mobiiliversioiden välillä.

Web-versio sisältää jo nyt Karttaselaimen Windows-versiota vastaavat ominaisuudet ja useita muita monipuolisempia toimintoja.

Voidaksemme keskittyä kehittämään uusia toimintoja Karttaselaimen web-version työpöytäkäyttöön entistä nopeammin, päätämme tuen nykyiselle Karttaselaimen Windows -versiolle elokuun 2021 lopussa. Tuen päättymisen jälkeen Windows-version toiminta voi päättyä milloin tahansa ja sovellusversion jakelu sovelluskaupassa voi päättyä.

Windows-versiolla Oma Karttaselain-tiliin synkronoidut paikkamerkit tuodaan selailtavaksi web-versioon ennen Windows-version tuen päättymistä. Lisäksi web-versioon tuodaan jatkossa toimintoja jotka mahdollistavat karttojen palvelun käyttämisen väliaikaisesti myös ilman verkkoyhteyttä.

Kiitos Karttaselaimen käyttäjille vahvasta ja jatkuvasta osallistumisesta palvelun kehittämiseen!

Jukka Hietanen

Jukka Hietanen