Karttaselaimen työpöytäkoneiden tuki

Julkaisimme viime viikolla Karttaselaimen täysin uuden web-version. Web-versio mahdollistaa Karttaselaimen käytön millä tahansa pöytätietokoneella, josta löytyy moderni web-selain. Nyt voit siis käyttää Karttaselainta vaikkapa Windows- ja Mac-tietokoneissa ja synkronoida paikkamerkkejä ja reittejä web- ja mobiiliversioiden välillä.

Web-versio sisältää jo nyt Karttaselaimen Windows-versiota vastaavat ominaisuudet ja useita muita monipuolisempia toimintoja.

Voidaksemme keskittyä kehittämään uusia toimintoja Karttaselaimen web-version työpöytäkäyttöön entistä nopeammin, päätämme tuen nykyiselle Karttaselaimen Windows -versiolle syyskuun 2021 lopussa.

Tuen päättymisen jälkeen Windows-version toiminta voi päättyä milloin tahansa ja sovellusversion jakelu sovelluskaupassa voi päättyä.

Merkintöjen tuonti Windows 10 -versiosta

Voit tuoda Windows 10 -versiolla tallennetut paikkamerkinnät Karttaselaimen web-versioon, josta ne synkronoituvat automaattisesti myös mobiiliversioihin. Tuonti onnistuu Karttaselaimen web-version asetuksissa, jossa näkyy tuontipainike mikäli tililtäsi löytyy Windows 10 -versiolla tallennettuja merkintöjä.

Web-versioon tuodaan jatkossa toimintoja jotka mahdollistavat karttojen selaamisen väliaikaisesti myös ilman verkkoyhteyttä.

Kiitos Karttaselaimen käyttäjille vahvasta ja jatkuvasta osallistumisesta palvelun kehittämiseen!