Karttaselain 1.2 julkaistu!

Karttaselaimen uusi versio (1.2) on nyt ladattavissa. Tässä versiossa olemme korjanneet käyttäjien raportoimia puutteita, parantaneet aikaisempaa toiminnallisuutta ja tuoneet Karttaselaimeen kokonaan uusia, jännittäviä ominaisuuksia. Alla on yhteenveto tässä versiossa toteutetuista muutoksista:

 • Parempia aineistoja: Karttaselaimen mukana tulevia aineistotietoja on päivitetty. Lisäksi mukana on täysin uusi aineisto; koko suomen vaellusreitit.
 • Ladattavat aineistot: Karttaselaimeen voi nyt helposti ladata uusia hyödyllisiä lisäaineistoja suoraan sovelluksen omista valikoista. Kaikki aineistot ovat täysin ilmaisia. Lisää tietoa Karttaselaimen verkkosivuilla ja käyttöohjeessa.
 • Tuki GPX-pohjaiselle reitti- ja paikkatietojen tallennukselle: omat reitit ja paikkatiedot tallentuvat standardimuotoisiin GPX-tiedostoihin joita voi halutessaan siirtää myös muihin sovelluksiin tai tuoda muista sovelluksista.
 • Automaattinen näytön käännön esto S60 5th Edition puhelimissa: puhelmen tahattoman näyttötilan käännön vaaka- ja pystynäytön välillä voi nyt estää Karttaselaimen omasta valikosta.
 • Kevyttila vanhempia puhelimalleja varten: Karttaselaimen toimivuutta vanhemmissa puhelinmalleissa on parannettu muistia säästävällä kevyttilalla jonka saa päälle valikosta.
 • Välimuistin esitäyttö myös 1:16000 mittakaavassa
 • Karttaselaimen käynnistysongelmia tietyissä Nokian E-sarjanpuhelimissa korjattu.
 • Reittivalikot ovat saatavilla myös ilman GPS:n käynnistämistä (ohita-painikkeen painalluksen jälkeen).
 • Lukuisia muita pieniä parannuksia ja virheenkorjauksia

Olemme kuunnelleet Karttaselaimen käyttäjäyhteisöltä saamaamme palautetta ja toteuttaneet niitä muutoksia joita on eniten toivottu. Erityisesti olemme panostaneet laadukkaisiin aineistoihin joita on jatkossa helppo ladata Karttaselaimeen muutamalla napin painalluksella. Keräämme ja julkaisemme uusia aineistoja jatkuvasti ja kuuntelemme mielellämme käyttäjien toiveita tässäkin asiassa.

Karttaselaimen aineistot varsin kattavia ja tästä syystä ne aiheuttavat vaatimuksia myös laitteistolle. Osa aineistoista ei siis välttämättä toimi tai näy täydellisesti vanhimmissa yhteensopivissa puhelimissa. GPS-Waypointsin aineistoja ei ole enää tämän päivityksen myötä suoraan ladattavissa mutta tuomme parhaita GPS-Waypointsin aineistoja myöhemmin Karttaselaimeen uusina ladattavina aineistoina. Alla on listattuna julkaisuhetkellä ladattavissa olevat aineistot:

 • Hiihtoladut
 • Moottorikelkkareitit
 • Luontopolut
 • Kesä- ja talviuimapaikat

Jos olet ostanut Karttaselaimeen käyttöaikaa suosittelemme että kopioit aktivointikoodin talteen ennen Karttaselaimen päivittämistä. Aktivointikoodisi löydät Lisenssi-valikon ”Lisenssin tila” -toiminnon avulla. Aktivointikoodi on syytä säilyttää aina erillisissä muistiinpanoissa ongelmatilanteiden varalta. Koska Karttaselaimen reitintallennusjärjestelmä muuttuu, omat aikaisemmin tallennetut paikat ja reitit häviävät versiopäivityksen myötä. Jatkossa omat paikat ja reitit säilyvät myös versiopäivityksestä toiseen.

Kiitos teille kaikille jotka osallistuitte näiden ominaisuuksien kehittämiseen antamalla palautetta, testaamalla ja käyttämällä Karttaselainta! Tukenne on ollut ensiarvoisen tärkeää. Hyviä hetkiä Karttaselaimen parissa!

Janne Hietanen

Janne Hietanen