Karttaselain Qt otti ison harppauksen eteenpäin

Paikantimet kartallaKarttaselain Qt on päivitetty versioon 1.1.3. Tärkeimpinä uusina ominaisuuksina on tuki kiinteistörajoille sekä ulkoisille paikantimille.

Nyt voit myös Qt-versiolla seurata Oma Karttaselain-palveluun lisäämiäsi ulkoisia paikantimia sekä puhelimia, joissa on asennettuna Karttaselain Paikannin-sovellus. Voit lisätä seurantaan myös iOS-Karttaselaimen (iPhone tai iPad), jossa on oman sijainnin jako aktivoitu. Voit seurata Karttaselain Qt:lla useampaa paikanninta yhtäaikaa.

Tässä versiossa on päivitetty myös isojen mittakaavojen käytössä olleet maastokartta-aineistot. Jatkossa myös mittakaavoissa 1:80000 – 1:2milj näytetään ko. mittakaavaan parhaiten sopiva kartta-aineisto. Ensimmäisessä Qt-versiossa oli suurilla mittakaavoilla ongelmana se, että  karttatekstit ja symbolit näkyivät liian pienellä. Myös mittakaavojen selitteet on päivitetty vastaamaan paremmin todellisuutta (esimerkiksi 1:2000 mittakaava on nykyään selitteellä 1:8000). Lue lisää uusista ominaisuuksista Karttaselaimen käyttöohjeesta. Sovelluksen voi päivittää lataamalla uusi asennuspaketti sivulta: http://www.karttaselain.fi/download#qt. Vanhaa sovellusta ei tarvitse poistaa päivityksen yhteydessä.

Kiinteistörajojen ja paikantimien myötä saat Karttaselaimestasi irti entistä enemmän!

Jukka Hietanen

Jukka Hietanen