Karttaselain saatavilla Windows Phonelle

karttaselain-wp7

Karttaselain Windows Phonessa

Huom! Mikäli Karttaselain ei vielä näy oman laitteesi Marketplace-haussa tai et voi vielä ladata sovellusta, odota joitakin tunteja ja yritä uudelleen. Karttaselaimen siirtyminen kaikille Microsoftin latauspalvelimille näyttää kestävän meille ilmoitettua pidempään.

Olemme saaneet kevään ajan kovasti kyselyjä milloin Karttaselain olisi ladattavissa Nokian suosituille Lumia -puhelimille ja muille Windows Phone -laitteille. Odotus on päättynyt ja Karttaselain on nyt ladattavissa Marketplace -kauppapaikasta. Tietokoneella selattaessa Karttaselaimen Marketplace-sivua pääsee katsomaan alla olevasta linkistä:

http://www.windowsphone.com/fi-FI/apps/d3910fff-6855-4f5f-8636-9fb489e21f2a

Puhelimessa tuotesivu avautuu suoraan Marketplace-sovellukseen seuraavasta linkistä (riippuen selaimen asetuksista, tämä linkki ei välttämättä toimi tietokoneella):

http://windowsphone.com/s?appid=d3910fff-6855-4f5f-8636-9fb489e21f2a

Voit myös hakea sovellusta Marketplacessa hakusanalla ”karttaselain”.

Vanhaan totuttuun tapaan Karttaselaimen Windows Phone -versio on alusta saakka suunniteltu nimenomaan kyseisten laitteiden ominaisuudet huomioiden. Muun muassa valikkorakenteissa hyödynnetään Windows Phonelle tyypillisiä selkeitä otsikkotekstejä sekä liukuvia valikkosivuja ja karttojen resoluutio on sovitettu erityisesti näiden laitteiden näyttöjen tarkkuuteen sopivaksi. Windows Phone -version
ominaisuudet vastaavat alusta saakka muiden Karttaselain -versioiden ominaisuuksia, pienin poikkeuksin. Alla on listattu nyt julkaistavan tuotteen tärkeimmät ominaisuudet:

 • Maanmittauslaitoksen tarkin maastokartta
 • Suomen tarkimmat ja ajantasaisimmat kiinteistörajat
 • Norjan maastokartta
 • Kiinnostavia lisäaineistoja kuten laavut, autiotuvat ja reitit
 • Käyttöä helpottavat Oma Karttaselain -palvelut
 • Laaja mittakaavavalikoima (1:4000000-1:2000)
 • Muistiin tallentuvat kartat (offline-tila)
 • Huipputarkat ilmakuvat koko Suomesta
 • Yli miljoonan karttakohteen aineistohaku
 • Kompassisuunnan mukaan kääntyvä kartta
 • Omien paikkojen ja reittien tallennus

Joitakin puuttuvia ominaisuuksia kuten paikkojen ja reittien jakamista, karttapalautetoimintoa sekä paikantimen seurantaa kehitetään kesän aikana ja ne julkaistaan ensimmäisessä ominaisuuspäivityksessä. Palautetta tuotteesta voi lähettää normaaliin tapaan Karttaselaimen asiakaspalveluun. Otamme saamamme palautteen
huomioon tulevissa versiopäivityksissä.

Kiitämme kaikkia Karttaselaimen Windows Phone -versiosta kiinnostuneita käyttäjiämme kannustavasta palautteesta. Erityiskiitos tämän tuotteen beta-testaukseen osallistuneille. Ilman teitä tätä julkaisua ei olisi voitu tehdä!

Janne Hietanen

Janne Hietanen