Karttaselain Windows 8:lle, nyt saatavilla.

Useat käyttäjämme ovat tiedustelleet, milloin Karttaselain -sovellus olisi käytettävissä myös Windows-tietokoneilla sekä muilla Windows -laitteilla, kuten tablet-tietokoneilla. Tähän liittyen meillä on nyt hyviä uutisia: Microsoft on tänään hyväksynyt Karttaselaimen ensimmäisen version Windows-kauppaan.

Windows-kauppa on sovelluskauppapaikka, joka toimii Microsoftin pian julkaistavassa Windows 8 -käyttöjärjestelmässä. Windows 8 -käyttöjärjestelmä julkaistaan kaikille saataville lokakuun lopussa. Käyttöjärjestelmä on ollut jo aikaisemmin ladattavissa tietyille käyttäjäryhmille (mm. Microsoftin MSDN -tilaajat).

Kyseessä on Karttaselaimen ensimmäinen versio, joka toimii myös työpöytätietokoneissa. Windows 8 -versio toimii myös muilla Windows 8:aa käyttävillä laitteilla, kuten tablet-laitteilla. Jo aiemmin hyväksi todettuun tapaan, Karttaselain Windows 8:lle on kehitetty alusta alkaen Windows 8 -käyttöjärjestelmän ehdoilla. Karttaselain Windowsille on myös ensimmäinen Karttaselaimen versio, joka mahdollistaa omien paikkamerkkien synkronoinnin suoraan Oma Karttaselain -palveluun. Jatkossa Oma Karttaselain -paikkamerkkien ja -reittien synkroinointi toteutetaan myös Karttaselaimen muihin sovellusversioihin, jolloin paikkatietojen siirto laitteesta toiseen onnistuu kätevästi. Tämä mahdollistaa jatkossa esimerkiksi reitin suunnittelun kotona tietokoneella, ja reittipisteiden seuraamisen maastossa Karttaselaimen mobiiliversiolla.

Karttaselain Windows 8:lle on kehitetty tiiviissä yhteistyössä Microsoftin kanssa, joka on mahdollistanut sujuvan kehitystyön ja Microsoftin käyttöliittymäohjeiden mahdollisimman hyvän noudattamisen. Karttaselain Windows 8:lle on yksi nopeimmin koskaan kehitetyistä Karttaselain -versioista, jonka osaltaan mahdollistivat Microsoftin tehokkaat kehitystyökalut.

Sovelluksen ensimmäinen versio on ladattavissa Windows-kaupasta käyttämällä hakusanaa ”karttaselain”. Sovelluksen tuotesivu on tarkasteltavissa www-selaimella osoittessa:

http://apps.microsoft.com/webpdp/fi-fi/app/karttaselain/a1b0e6c3-9833-4585-8841-41c8b542eb52

Huomaathan, että Karttaselaimen tänään julkaistussa versiossa ei ole vielä karttalehtivälimuistia. Tämä ominaisuus on kuitenkin jo kehitetty, ja sen sisältämä versio julkaistaan 1-2 viikon kuluessa.

Kuten muissakin tuotteissamme, sovelluksessa on 1 kuukauden ilmainen aloituspaketti. Johtuen Windows 8:n julkaisuajankohdasta, myös ennen julkaisua käyttöönotetut aloituspaketit ovat kuitenkin voimassa vähintään 1.12.2012 asti. Karttaselaimeen käyvät samat ostetut lisenssit kuin Karttaselaimen muihinkin versioihin.

Toivomme nyt palautetta teiltä käyttäjiltä ensimmäisestä Karttaselaimen Windows 8 -versiosta, sekä siitä, mihin suuntaan Windows-versiota tulisi mielestänne kehittää. Kiitos tuestanne!

Jukka Hietanen

Jukka Hietanen