Maanmittauslaitos avasi aineistoja - Karttaselaimesta entistäkin edullisempi

Kuten olemme saaneet mielenkiinnolla seurata, on Avoin data-hanke edennyt Maanmittauslaitoksessa suunnitellusti. Maanmittauslaitos on tänään 1.5.2012 julkaissut osan aineistoistaan ilmaisena myös kaupalliseen käyttöön. Lisätietoja avoin-data hankkeen etenemisestä voit lukea esimerkiksi Maanmittauslaitoksen blogista: http://www.maanmittauslaitos.fi/avoindata. Julkisen datan avautuminen juontaa juurensa EU:n Inspire-direktiivistä (Infrastructure for Spatial Information in Europe), jonka tavoitteena on luoda Eurooppaan yhteinen paikkatietoinfrastruktuuri, jossa yhdistyvät kansalliset paikkatietoaineistot ja -palvelut.

Muutos on erittäin hyvä asia koko toimialalle ja myös Karttaselaimelle. Olemme tänään tehneet seuraavat muutokset Karttaselaimen lisensseihin:

  • Vuosi-lisenssin hinta laskettiin 49,99 eurosta 39,99 euroon.
  • Kokeilulisenssi on jatkossa latausmäärältään rajoittamaton, ja mahdollistaa rajoituksettoman kohtuullisen maastokarttakäytön 1 kuukaudeksi.

Kaiken hyvän ohella aineistojen avaamiseen on liittynyt joitakin hankaluuksia. Viestinnän osittainen puutteellisuus sekä eri virastojen eroavaisuudet datan avaamiseen liittyen ovat aiheuttaneet paljon ylimääräistä työtä myös meille. Lisäksi on huomioitava, että osa aineistoista jää jatkossakin maksullisiksi (kiinteistörajat, syvyyskäyrät). Kiitokset kaikille käyttäjillemme kärsivällisyydestä näiden muutoksien aikana. Karttaselain tulee olemaan myös jatkossa hinta-laatusuhteeltaan ylivoimaisesti paras maastokarttanavigaattori.

P.S. Jos olet ostanut Vuosi Plus- tilauksen vanhalla hinnalla 24.4. – 1.5. välisenä aikana, voit ottaa yhteyttä asiakaspalveluun osoittessa asiakaspalvelu@karttaselain.fi ja voimme tehdä tilaukseesi hyvityksen.

Jukka Hietanen

Jukka Hietanen