Oman sijaintitiedon jakaminen Karttaselaimeen?

Karttaselaimeen on ollut jo pitkään tarkoitus kehittää toiminnallisuutta oman sijainnin jakamiseen sopivalle käyttäjäryhmälle. Tällöin oman puhelimen ruudulla voisi Karttaselaimen karttapohjan päällä seurata kaverien liikkumista paikasta toiseen. Konkreettinen esimerkki tästä voisi olla metsästysporukan henkilöiden sijantien jakaminen. Tällöin passimiehet voisivat oman puhelimensa ruudulta nähdä missä ajoporukka on menossa ja varautua mahdollisen saaliin kohtaamiseen paremmin.

Tämän toiminnallisuuden toteutus edellyttää jonkinlaisen yhteisöpalvelun olemassaoloa. Palvelun pitäisi voida hoitaa käyttäjien autentikointi ja jakaminen ryhmiin joiden jäsenet saavat nähdä toistensa sijaintitiedot. Ei olisi kovin käytännöllistä että Karttaselaimen karttapohjalla näkyisivät kaikki sijaintitietonsa julkistaneet yhtä aikaa vaan jonkinlainen ryhmittely on tarpeen.

Sopivia yhteisöpalveluja on tarjolla useita, esimerkiksi Yahoon FireEagle ja Twitter. Koska Karttaselain on toistaiseksi vahvasti lokaali hanke olisi hyvä jos sijaintitiedon jakamiseen tarvittava yhteisöpalvelu olisi tarjolla myös suomen kielellä. Tähän on nyt avautumassa mahdollisuus kun jo aikaisemmissa posteissa mainitsemani GPS-Waypoints.net tarjosi koekäyttöön BETA-rajapinnan jolla sijaintitiedon jakamisen pitäisi onnistua.

Jos minulla työn alla oleva rajapintakokeilu on menestyksekäs niin oman sijaintitiedon jakaminen kavariporukalle saattaa onnistua Karttaselaimella piankin. Todennäköisesti sijaintitiedon jakaminen tulee edellyttämään käyttäjätunnuksia GPS-Waypoints.net -palveluun. Kuka tahansa voi hankkia käyttäjätunnuksen itselleen ilmaiseksi GPS-Waypoints.netin sivuilla.

Janne Hietanen

Janne Hietanen