Tietoa iPhone-version hinnoittelusta

Olemme saaneet paljon palautetta iPhone-version hinnoittelusta. Valitettavasti verkkosivujemme päivitys on viivästynyt ja tältä osin on syntynyt väärinkäsityksiä siitä mitä eri lisenssit maksavat. Päivitämme verkkosivujamme mahdollisimman pian siten että niissä on huomioitu myös uuden iPhone-version lisenssitiedot, hinnat ja ominaisuudet.

Karttaselaimen iPhone-versio on saatavilla App Storesta noin viiden euron hintaan. iPhonelle ei ole ilmaista Karttaselain-versiota kahdesta syystä: ilmaista maastokarttaa ei ollut saatavilla iPhonelle (esim. Googlen maastokartan lisenssi ei sovi Karttaselaimen iPhone-versioon) ja toisaalta Applen kehittäjäehdot edellyttävät että sovellusta täytyy voida käyttää myös ilman verkkoyhteyttä. Tämä taas tarkoittaa että käyttökokemuksen kannalta ainakin pieni osa kartta-aineistosta täytyy olla sovelluksessa esiladattuna. Tästä syystä päädyimme viiden euron hintaiseen aloituspakettiin jossa on esiladattuna 400 karttalehteä 1:800000 mittakaavassa ja 150 latausoikeutta. Tämä on enemmän kuin vastaavan hintaiseen Nokia/S60 -versioon sisältyy.

iPhone-lisenssien on tulkittu olevan kallimpia kuin Karttaselaimen S60/Nokia-versiossa. Tämä ei täysin pidä paikkaansa koska iPhone-version lisensseissä on (yli) kaksinkertainen määrä latausoikeuksia S60/Nokia -versioon verrattuna. Beta-testien aikana selkein saamamme palaute oli että iPhone-versioon tulee tarjota riittävästi latausokeutta/lisenssi. Tämä siksi että vapaasti zoomattava kartta, nopea ja helppo kartan liikuttelu sekä iPhone-version tiilipohjainen kartta kuluttavat karttalehtilatauksia nopeammin kuin hieman yksinkertaisempi ja verkkaisempi S60/Nokia -versio. Tähän vaikuttaa osaltaan myös iPhone-laitealustan korkea suorituskyky. Näiden tietojen valossa päädyimme kaksinkertaistamaan iPhone-version lisenssipakettien karttalehtimäärät ja tätä myötä myös hinnat. Tämä on näkemyksemme mukaan oikeudenmukaisinta kaikkien osapuolien kannalta.

Kiitämme kaikkia käyttäjiämme ja fanejamme jotka ovat antaneet palautetta. Kaikki saamamme palaute ja kritiikki on arvokasta. Kuuntelemme ehdottomasti herkällä korvalla käyttäjiemme mielipiteitä ja näkemyksiä, myös lisensseihin ja hinnoitteluun liittyviä. Uuden laitealustan tukemiseen liittyy alussa varmasti jonkin verran ongelmia ja väärinkäsityksiä. Pyrimme kuitenkin olemaan mahdollisimman aktiivisia ja korjaamaan esille nousseet ongelmakohdat mahdollisimman ripeästi! Kiitos vielä kerran tuestanne!

Janne Hietanen

Janne Hietanen