Karttaselaimen perinteinen joulutervehdys

JoulutervehdysHyvät Karttaselaimen käyttäjät, on tullut taas aika summata mennyttä vuotta, ja luoda hieman katsausta tulevaan.

Kulunut vuosi toi useita parannuksia ja uudistuksia Karttaselaimeen.

Vuoden aikana julkaisimme täysin uudistetun iOS-version, joka toi mukanaan mm. upeat huipputarkat Retina-kartat. Julkaisimme myös merkittäviä luotettavuusparannuksia sovelluksiin (kuten Androidin reitinnauhoituksen parannukset), ja teimme useita päivityksiä merikartta-aineistoihin. Erittäin merkittävänä aineistopäivityksenä toimme mukaan Android- ja iOS-versioihin Maanmittauslaitoksen taustakartan, joka laajentaa Karttaselaimen käyttöä maastosta kaupunkeihin ja taajamiin. Android-versio sai myös tuen omille kartta-aineistoille, ja tätä toimintoa laajennetaan huomattavasti tulevaisuudessa. Maanmittauslaitoksen karttapalautetoiminto on nyt käytettävissä kaikissa laiteversioissa, kun se julkaistiin myös Windows Phone -versioon marraskuussa.

Tämän vuoden aikana on aloitettu myös suuri työ, jonka tuloksia ei ole vielä nähtykään. Olemme nimittäin uudistamassa täysin Karttaselaimen Android- ja Windows Phone -versioita. Nämä päivitykset tulevat olemaan suurimmat, jotka näissä versioissa on nähty. Sovelluksen suorituskyky tulee parantumaan moninkertaisesti, ja sovellukset saavat uusia, hienoja ominaisuuksia. Ennen ensi kesää on siis luvassa erittäin jännittäviä aikoja Karttaselaimen käyttäjille. Samassa yhteydessä Karttaselaimen sivusto saa uuden ilmeen, ja uusia toimintoja. Myös iOS-versioon on luvassa merkittäviä päivityksiä ensi vuoden aikana.

Kiitos teille, käyttäjillemme, kuluneesta vuodesta. Hyvää ja rauhallista joulun aikaa, sekä jännittävää uutta vuotta!

Jukka Hietanen

Jukka Hietanen