Uudistunut Android-versio nyt ladattavissa

Joillakin Android 6.0 -laitteilla esiintynyt paikkamerkkien tuontiongelma on korjattu, lue lisää täältä.

Karttaselaimen Android-versio on tänään saanut odotetun päivityksen, joka sisältää täysin uudistetun käyttöliittymän, parannetun suorituskyvyn sekä upeita uusia toimintoja. Tämän päivityksen toiminnot vaativat paljon pohjatyötä, jonka takia edellisestä päivityksestä ehti kulua pidemmän aikaa. Jatkossa pyrimme päivitystapaan, jossa julkaistaan pienempiä kertapäivityksiä, mutta nopeammalla tahdilla.

Tässä päivityksessä mukana ovat ensi kertaa täysin maksuttomat maastokartta-, ilmakuva- ja taustakarttapohjat. Plus-tilaajille päivitys tuo uusia edistyneitä toimintoja, kuten paikkamerkkien synkronoinnin omaan tiliin, sekä uuden offline-lataustyökalun.

Mikäli tilauksesi ei ole voimassa, tarjoamme sinulle 30 päivän kokeilujakson kaikkiin Plus-tilauksen ominaisuuksiin.

Kaikki käyttöliittymät on käyty läpi ja uudistettu käyttäjien palautteen perusteella ja käytössäsi onkin nyt kaikkien aikojen helppokäyttöisin Karttaselain.

Tulemme käymään läpi sovelluksen uusia ominaisuuksia lähiaikoina julkaistavissa blogiartikkeleissa, tässä kuitenkin jo lista tärkeimmistä uudistuksista:

 • Uudistettu käyttöliittymä – Käyttäjien toiveiden mukaan kehitetty, helppokäyttöisempi käyttöliittymä
 • Parannettu suorituskyky ja pienempi akunkulutus – Karttojen selailu on nopeampaa ja toiminnot, kuten reitin nauhoitus, kuluttavat vähemmän virtaa
 • Maksuttomat maastokarttapohjat– Maanmittauslaitoksen upeat maastokartta-, ilmakuva- ja taustakarttapohjat maksuttomasti ladattavissa ilman rajoituksia. Maksuttomat karttapohjat ovat tällä hetkellä ladattavissa Android-versiossa, ja ne tuodaan mahdollisimman pian saataville myös muihin versioihin.
 • Omien paikkamerkkien ja reittien synkronointi (Plus-tilauksella) – Voit tallentaa paikkamerkinnät Oma Karttaselain -tilillesi, jolloin ne pysyvät turvallisesti tallessa, ja synkronoituvat kaikkiin laitteisiisi
 • Uusi offline-lataustyökalu (Plus-tilauksella) – Voit nyt ladata haluamasi alueen kaikki mittakaavatasot kerralla offline-käyttöä varten, ilman rajoituksia
 • Uudistettu paikantimien seuranta(Plus-tilauksella) – Uusi käyttöliittymä tekee paikantimien seurannasta kätevämpää ja paikannintoiminnot kuluttavat vähemmän virtaa.
 • Päivitetyt syvyystiedot ja uusimmat merikartta-aineistot (Plus-tilauksella) – Karttaselain sisältää veneily- ja kalastuskäyttöön erinomaisesti sopivat, kattavimmat saatavilla olevat syvyysaineistot, joista voit valita sopivimmat piirrettäväksi maastokarttapohjien päälle. Liikenneviraston upeat merikartta-aineistot on myös päivitetty uusimpiin versioihin.
 • Kätevämpi paikkamerkkien ja reittien hallinta – Ryhmittele merkintöjä avainsanoilla, ja poista useita paikkamerkkejä kerralla monivalintatoiminnolla. Jatkossa luvassa lisää käteviä hallintatoimintoja.
 • Uudistetut retkeilyaineistot – Uusimmat, yli 18 000 retkeilykohdetta sisältävät Metsähallituksen ja Lipas-liikuntapaikat.fi:n retkeilyaineistot, nyt mukana myös reittiaineistot kuten hiihtoladut ja moottorikelkkareitit.
 • Parannetut karttatoiminnot – Täysin uusitut ja sujuvammin toimivat suunnistustoiminnot, mm. tarkempi kartan kääntö kulkusuuntaan ja helppokäyttöinen etäisyyden näyttö kohteeseen
 • Kiinteistötiedot nyt myös taustakartan päällä(Plus-tilauksella) – Voit näyttää ajantasaiset Kiinteistörekisterin kiinteistörajat- ja tunnukset valitsemasi karttapohjan päällä.

Mukana ovat myös kaikki muut tutut Karttaselain-ominaisuudet.

Lataa päivitys käyttöösi Google Play -sovelluskaupastaHuomaathan, että päivityksen ilmestyminen laitteesi sovelluskauppaan saattaa viedä joitakin tunteja julkaisusta.

Jukka Hietanen

Jukka Hietanen