5 erilaista tapaa hyödyntää reitin nauhoitusta Karttaselaimessa

Reitin nauhoitus on Karttaselaimessa täysin ilmainen ja monipuolinen toiminto sekä vapaa-ajalla että työkäytössä.

Tiesitkö, että Karttaselain-sovelluksessa käytössäsi on huipputarkka GPS-reitin nauhoitustoiminto täysin ilmaiseksi? Kuljetusta reitistä tallentuvat pituus, keskinopeus sekä kesto jonka lisäksi voit tarkastella nauhoitetun reitin pinta-alaa, kun käytössäsi on voimassa oleva Plus-tilaus. Ohjeet reitin nauhoituksen käyttöön löydät ohjekeskuksestamme.

Tässä blogikirjoituksessa esittelemme viisi tapaa hyödyntää reitin nauhoitusta ja pääset tutustumaan siihen miten metsäpalveluyritys Metsuritrio hyödyntää Karttaselainta metsätöissä.

Karttaselaimen reitin nauhoitus apuna MetsuriTrion töissä

MetsuriTrio on metsäpalveluyritys joka tekee monipuolisesti eri metsänhoidon töitä. Kolmikon metsätöitä voi seurata myös heidän huippusuositulla Instagram-tilillään jossa metsätyön kokemuksia jakavat Anna ja Ella Hautaviita sekä Emilia Määttä. Karttaselain on tehnyt yhteistyötä MetsuriTrion kanssa jo neljän vuoden ajan ja saanut myös arvokasta palautetta sovelluksen käytöstä metsäalalla. Heillä on käytössä Karttaselaimen mobiilisovellukset sekä Karttaselaimen metsävarapalvelu.

Anna Hautaviita (vas.), Emilia Määttä ja Ella Hautaviita MetsuriTriosta

- Karttaselain on ehdoton helpotus työssämme koska näemme siitä tilanrajat ilmakuvien päällä sekä metsävaratiedot puustotietoineen, kommentoivat MetsuriTrion Anna ja Ella Hautaviita.

"Sijainnin ja suuntanuolen avulla hahmottaa lisäksi mihin päin olet kävelemässä metsässä"

Reitin nauhoitusta MetsuriTrio hyödyntää työn seurannassa siten että päivän päätteeksi nähdään nauhoitetusta reitistä jo työskennelty alue. "Ilman Karttaselainta olisi paljon haastavampaa toimia metsurina ja olemme suositelleet sovellusta käyttöön kaikille metsässä toimiville. Karttaselain on meille ykkössovellus metsätöiden apuna."

Retkeily

Tykkäätkö retkeilystä? Jos harrastat retkeilyä tai satunnaista patikointia, voit selvittää toiminnon avulla nopeasti esimerkiksi tietyn metsäpolun tai merkkaamattoman reitin pituuden. Kun olet mitannut useampia eri reittejä, voit myös jatkossa valita helpommin käyttötarkoitukseesi parhaiten soveltuvan reitin esimerkiksi eri reittivaihtoehtojen kestoja tai pituuksia vertailemalla.

Juoksu ja kävely

"Nauhoita reitti" -toiminnon avulla on mahdollista tallentaa esimerkiksi juoksu- sekä kävelyreittejä. Voit vaivattomasti tarkastella reittiesi pituutta sekä reittien kulkuun käytettyä aikaa. Lenkkireittisi tallentuvat toiminnon avulla automaattisesti "Paikat ja reitit" -valikkoon, josta voit helposti tarkistaa esimerkiksi sen, milloin olet viimeksi käynyt lenkillä. Valikkoon tallentuvien lenkkiesi avulla on kätevää seurata myös lenkkeilyyn liittyvää kehittymistäsi.

Pyöräily

Mikäli pyöräily on intohimosi, tämä ominaisuus tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden tehostaa pyöräilykokemustasi. Voit vaivatta käynnistää tallennuksen ennen pyöräilyä ja tutkia yksityiskohtaista tietoa ajamastasi reitistä esimerkiksi taukopaikoilla tai saavuttuasi määränpäähäsi. Tämä antaa sinulle arvokasta tietoa reittiesi eri vaiheista, ja voit analysoida pyöräretkiäsi entistä syvällisemmin. Lisäksi voit hyödyntää tallentunutta tietoa asettamalla itsellesi tavoitteita tai seurataksesi edistymistäsi pyöräilyharrastuksessasi.

Autoilu

Toimintoa käyttämällä on helppoa selvittää myös esimerkiksi autoiluun liittyviä etäisyyksiä sekä ajoaikoja. Kun laitat nauhoituksen päälle ennen auton starttaamista, saat kätevästi selville vaikkapa työmatkasi kokonaispituuden, joka on hyödyllinen tieto muun muassa matkakuluvähennysten ilmoittamisessa. "Nauhoita reitti" -toimintoa on mahdollista hyödyntää myös taloudellisen ajon suunnittelussa esimerkiksi lyhyimpiä reittejä selvittämällä.

Aloita käyttö

Voit aloittaa "Nauhoita reitti" -toiminnon hyödyntämisen lataamalla Karttaselaimen ilmaisen mobiiliversion käytössä oleville laitteillesi verkkosivuiltamme. Pääset lataamaan mobiiliversion alla olevan painikkeen kautta.