Pikaopas: Kartan kääntö kulkusuuntaan Karttaselaimen mobiiliversiossa

Kartan kääntö kulkusuuntaan onnistuu Karttaselaimen mobiiliversiossa.

Karttaselaimen mobiiliversiossa esitetyt kartat on myös mahdollista asettaa kääntymään omaan kulkusuuntaasi. Tämä on hyödyllistä esimerkiksi veneilyn, pyöräilyn sekä moottorikelkkailun ja monien muiden ulkoiluharrastusten yhteydessä tai vaikkapa kaupungissa suunnistaessa.

Olemme koonneet tämän artikkelin yhteyteen ohjeet, joilla saat käännettyä mobiiliversiossa esitetyt kartat omaan kulkusuuntaasi ja hyödynnettyä Karttaselainta vielä entistäkin monipuolisemmin.

Huomioitavaa: Kartan kääntö kulkusuuntaan edellyttää mobiililaitteesta löytyvää digitaalista kompassia. Tieto digitaalisen kompassin saatavuudesta löytyy usein käytössä olevan mobiililaitteen käyttöohjeista. Tutustu myös alempaa löytyviin ohjeisiin kompassin kalibrointiin liittyen.

Android-versio

  • Paina Karttaselaimen karttanäkymän oikeassa alakulmassa olevaa kompassi-kuvaketta kertaalleen ja sen jälkeen vielä kertaalleen kompassi-kuvakkeen päälle ilmestyvää kuvaketta, jossa on kaksi nuolta. Tämän jälkeen karttojen kääntö omaan kulkusuuntaasi on käytössäsi.
0:00
/
Kartan kääntö kulkusuuntaan Karttaselaimen Android-versiossa.

iOS-versio

  • Paina Karttaselaimen karttanäkymän oikeassa alakulmassa olevaa kompassi-kuvaketta kaksi kertaa, jonka jälkeen karttojen kääntö omaan kulkusuuntaasi on käytössäsi.
0:00
/
Kartan kääntö kulkusuuntaan Karttaselaimen iOS-versiossa.

Kompassin kalibrointi

Jos toiminto ei toimi kuvatulla tavalla, kannattaa aluksi varmistaa löytyykö käytössäsi olevasta mobiililaitteesta digitaalista kompassia, joka vaaditaan toiminnon käyttöä varten. Mikäli laitteestasi löytyy digitaalinen kompassi ja kartan kääntö kulkusuuntaan ei toimi siltikään odotetusti, suosittelemme kokeilemaan ongelmaan mobiililaitteen kompassin kalibroimista. Ohjeet kompassin kalibroimiseksi Android-laitteilla ovat saatavilla täällä otsikon "Puhelimen tai tabletin kalibrointi" alta. iOS-laitteilla kompassin kalibrointia varten on olemassa erillinen asetus. Voit tarkistaa kompassin kalibroinnin tilan seuraavaa kautta iOS-laitteesi päävalikosta: Asetukset > Tietosuoja ja Suojaus > Sijaintipalvelut > Järjestelmäpalvelut > Kompassin kalibrointi