Esittelyssä: Karttaselaimen karttavalikoima

Karttaselaimessa on saatavilla useita erilaisia karttoja, jotka ovat käytettävissäsi niin mobiilissa kuin webissä. Tiesitkö, että Karttaselaimesta löytyy Suomen maastokarttojen lisäksi esimerkiksi tarkkoja korkeustietoja sisältävä Norjan maastokarttapohja? Tai karttatasot pienriistan metsästysalueista sekä metsästyksen rajoitusalueista? Tällä kertaa esittelemme blogikirjoituksessa kaikki Karttaselaimen ilmais- sekä tilausversioon sisältyvät karttatasot.


Maastokartta

Karttaselaimen ilmaisversion maastokartta on mainio apuväline maastossa liikkumiseen. Kartta soveltuu hienosti retkeily- ja vapaa-ajan käyttöön, pohjakartaksi erilaisiin suunnittelutöihin tai vaikkapa sopivien sieni- ja marjapaikkojen etsimiseen. Karttaselaimessa saatavilla oleva maastokartta pohjautuu Maanmittauslaitoksen tarjoamaan aineistoon.

Retkeilyaineistot

Tutustu ympäristösi retkeily- ja luontokohteisiin Karttaselaimen ilmaisversion retkeilyaineistoilla. Aineisto sisältää kattavan valikoiman kohteita erilaisiin aktiviteetteihin. Mukana esimerkiksi retkeilyreittejä, tulenteko- ja leiriytymispaikkoja palveluineen, luontotorneja, opastustaulujen sijainteja ja frisbeegolfratoja.

Merikartat

Karttaselaimessa on käytössäsi ovat Traficomin aineistoon pohjautuvat merikartat ja rannikkokartat, jotka ovat saatavilla Karttaselain Plus -tilausversiossa. Merikarttapohjan ulkoasu vastaa tuttua paperikarttaa. Merikarttasarjat on suunniteltu ensisijaisesti veneilykäyttöön. Sarjoista löytyy veneilytietoja, joita ei ole esitetty rannikkokartoilla, kuten venereitit, veneilysatamat ja muut veneilykohteet. Karttaselaimessa käytössäsi ovat aina ajantasaisimmat merikartta-aineistot.

🌊
Huomioitavaa: Karttaselaimen merikartta-aineisto on tarkoitettu navigoinnin apuvälineeksi, eikä se korvaa painettua merikarttaa.

Syvyyskartat

Harrastatko kalastusta tai veneilyä? Silloin kannattaa ehdottomasti tutustua Karttaselaimen syvyyskarttoihin. Plus-tilauksestamme löydät Traficomin tuottamiin syvyystietoihin perustuvat syvyyskartat meri- ja järvialueilta, eri puolilta Suomea. Tarkat syvyystiedot ovat erinomainen apuväline vesillä tapahtuviin aktiviteetteihin. Voit tutustua tilausversion syvyystietojen kattavuuteen verkkosivuillamme.

🐟
Syvyyskartat tarjoavat hyvää apua navigointiin. Muistathan kuitenkin kartanluvun lisäksi havainnoida myös ympäristöäsi ja välttää sokeaa karttaan luottamista, erityisesti syvyystietoja luettaessa.

Kaupunkikartta

Karttaselaimen ilmaisversioon sisältyvä kaupunkikartta tarjoaa apua, kun tarvitset tarkkaa kaupungissa navigointia. Kartassa erottuvat selkeästi katujen numerot, nimet ja rakennukset sekä myös pienemmät polut esimerkiksi puistoalueilla. Aineisto pohjautuu Maanmittauslaitoksen tuottamaan aineistoon.

Ilmakuvat

Ilmaisversiosta löydät myös Maanmittauslaitoksen aineistoon pohjautuvat upeat, tarkat ja ajantasaiset ilmakuvat. Ilmakuvat soveltuvat hyvin vaikkapa erilaisten selvitysten ja suunnitelmien tietolähteeksi tai ympäristön muutosten tarkasteluun.

Kiinteistökartta (Perus ja Plus)

Karttaselaimen ilmaisversion Kiinteistökartta Perus -kartalla saat käyttöösi kiinteistörajat ja -tunnukset, joita päivitetään säännöllisin väliajoin kiinteistörekisterin tiedoista. Tilausversiosta löytyvä laajempi Kiinteistökartta Plus sisältää ajantasaisimmat kiinteistörajat ja -tunnukset kiinteistörekisteristä, kiinteistöjen pinta-alat sekä hakumahdollisuuden kiinteistötunnuksella.

Norjan maastokartta

Suunnitteletko retkeä lähinaapuriin? Karttaselaimen ilmaisversioon sisältyvä Kartverketin aineistoon pohjautuva Norjan maastokartta sisältää kattavasti korkeus- ja syvyystietoja sekä muita tietoja tulevia retkiäsi varten. Karttavalinta on saatavilla Karttaselaimen kaikilla laiteversioilla.

Vapaan kelkkailun freeride-alueet

Karttaselain-sovelluksessa voit selailla Metsähallituksen vapaan moottorikelkkailun freeride-alueita kätevästi kännykälläsi. Aineisto on käytettävissä sovelluksen ilmaisversiossa ja voit kytkeä sen käyttöön karttavalikossa. Alueilla ajoon vaaditaan uralupa. Listan alueista sekä uraluvan hakuohjeet löydät Metsähallituksen sivulta.

Pienriistan metsästysalueet

Karttaselaimen tilausversiosta löydät joka vuosittain päivittyvät valtion metsästysalueet pienriistalle ja metsästyksen rajoitusalueet. Metsästysalueet pienriistalle ja metsästyksen rajoitusalueet esitetään kartalla vihreällä värityksellä.


Mitä karttoja haluaisit nähdä Karttaselaimessa?

Onko mielessäsi jokin karttapohja, jota ei löytynyt valikoimasta? Karttaselainta on kehitetty alusta asti käyttäjien ehdoilla ja haluamme tehdä parhaamme, että sovellus vastaa käyttäjien toiveisiin mahdollisimman monipuolisesti. Voit lähettää kehitysehdotuksia karttavalikoimaan liittyen asiakaspalveluumme, jota kautta ne välittyvät karttavalikoiman ylläpidosta vastaaville sovelluskehittäjillemme. Voit ottaa yhteyden asiakaspalveluun täältä:

✉️ Lähetä viesti asiakaspalveluumme