Hyvän joulun ulkoiluvinkit

Lämmin kiitos sinulle, asiakkaamme ja yhteistyökumppanimme, kuluneesta vuodesta! Joululahjana ja kiitoksena Karttaselain-tiimi kokosi kuusi talvista ulkoiluvinkkiä.

1. Tunnelmallinen retki lumiseen metsään

Etsi lähistöltä mahdollisimman vanha metsä. Aarniometsä suurine, vanhoine puineen on tunnelmallisin. Tavallinen metsäkin käy, pääasia että siellä on sopivasti polkuja kuljettavaksi. Karttaselaimesta löydät mahdolliset laavut, lintutornit tai muut sopivat pysähdyspaikat. Ota mukaan pari lyhtyä ja reppuun kuumaa kaakaota ja jouluherkkuja. Ja tietysti lämpimästi vaatetta. Kulje ja kuuntele metsän hiljaisuutta. Hyvällä tuurilla sinut ympäröi pehmeän lumen peittämä valkoinen joulumaa.
- Lotta

2. Lumiukkokisa perheen tai ystävien kesken

Sopivan sään sattuessa on hauskaa järjestää koko porukalle - perheelle tai ystäville - lumenveistokisa! Sopikaa veistoksille teema tai pysykää perinteisessä lumiukkoteemassa. Kun luomukset ovat valmiita, jokainen antaa pisteet muiden tekemille veistoksille. Eniten pisteitä saanut voittaa kisan. Luovuus peliin!
- Ida

3. Pulkkamäkeen porukalla

Kun kaipaat reipasta liikuntaa ja hauskanpitoa joulun pyhinä, läheltä löytynee aina mäenlaskupaikka, johon voit suunnata jouluseurueesi kanssa! Mäennyppylät ja kukkulat näkyvät Karttaselaimen maastokartalla ruskealla värillä piirettyinä korkeuskäyrinä.
- Jari

4. Jouluinen nuotioretki

Joulun aikaan voi metsäluonnosta nauttia myös perinteisen nuotioretken muodossa. Lämmin vaatetus ja mieluisat eväät takaavat mukavan retken nuotion äärellä. Samalla voi käydä luontopolulla kävelyllä lyhtyjen valaistuksessa. Karttaselaimen lisäaineistoista löydät helposti lähiseudun laavut ja luontopolut.
- Janne

5. Metsähiihtoa

Metsäsuksilla hiihtäminen on ainutlaatuinen elämys. Et tarvitse valmiita latuja tai polkuja, vaan voit hiihdellä vaikka umpihangessa. Pidä kuitenkin kartta mukana, ja merkitse Karttaselaimeen oma lähtösijaintisi (esimerkiksi auton paikka), niin löydät takaisinkin.
- Tuomas

6. Pilkille

Mikä sen leppoisampi tapa viettää lomapäiviä ulkona kuin pilkkiminen järven tai meren jäällä! Parhaassa tapauksessa aurinkokin näyttäytyy hetken, ja saat päivän D-vitamiiniannoksen kerrankin muualta kuin purkista.😀 Karttaselaimen syvyyskäyräaineistot auttavat löytämään sopivat pilkkipaikat. Muista myös tallentaa tärkeät paikat tiliisi, niin ne säilyvät turvallisesti vaikka vaihtaisit laitetta uuteen.
- Tuomas

Karttaselaimen väki toivottaa sinulle rauhallista joulua ja hyvää uutta vuotta! 🎄😊

Tänä vuonna halusimme lahjoittaa Hope ry:n kautta, ja toteutimme vähävaraisten perheiden lasten joululahjatoiveita.

Jukka Hietanen

Jukka Hietanen