Löydä jotain uutta - Karttaselaimen vinkit kesän ja syksyn ulkoiluelämyksiin

Karttaselaimen kanssa kulkiessa kesän ja syksyn ulkoiluelämykset eivät jää ainakaan kartoista kiinni. Keräsimme kolme hauskaa tapaa hyödyntää Karttaselainta ulkoiluretkillä. Hyppää mukaan, voit löytää jotain uutta ja jännittävää!

Jalat kuivina sienimetsällä

Marja- ja sienikausi on meneillään ja luonnon omaa superruokaa voi löytää aivan lähimetsistä. Innokkaimmat taas matkaavat satojen kilometrien päähän ja tuntemattomaan maastoon. Tällöin Karttaselaimen maastokartta on verraton apu kokeneellekin marjastajalle. Oudossa metsässä omasta sijainnista on helppo pysyä selvillä Karttaselaimen oman sijainnin näytön avulla. Jos liikut kaukana asutuskeskuksista, on viisasta ladata alueen kartat etukäteen Karttaselaimen välimuistiin jolloin matkapuhelinverkon puuttuminen ei estä karttojen katselua.

Suomaasto saattaa yllättää märkyydellään jolloin etenemisessä auttavat Karttaselaimen kartan tarkat korkeyskäyrät. Seuraamalla korkeuskäyrästöjä liikkuminen märällä suolla helpottuu huomattavasti ja voit ennakoida ja välttää vaikeakulkuisimmat kosteikot. Marja- ja sienionnea!

Nappaa, ei nappaa…

IMG_1247

Kalastitpa tutuilla tai tuntemattomilla vesillä, ei pohjan muotojen ja syvyystietojen tuntemisesta ole haittaa. Karttaselaimessa on kattavat tiedot lähes kaikkien järvien, rannikon ja uusien merikartta-aineistojen myötä jopa merialueidemme syvyyskäyristä. Vaikka käyttäisitkin kaikuluotainta pohjan havainnointiin, on kalareissun suunnittelu verrattoman paljon hauskempaa jos käytössä on Karttaselaimen tasoinen kartta. Löydätkö ehkä uuden siikasyvänteen kotijärvestäsi tai vaikkapa kuhan kutukarikon? Kireitä siimoja!

Löydä jotain uutta

Haluaisitko löytää sen nuotiopaikan, jossa lapsena paistoit makkaraa? Tai ehkä löytäisit jonkin unohtuneen ulkoilukohteen aivan asuinpaikkasi läheltä? Karttaselaimen avulla tämä voi olla helpompaa kuin arvaatkaan. Karttaselain sisältää useita eri paikkatietoaineistoja koko suomen alueelta.

IMG_1292

Voit ladata esimerkiksi koko suomen laavut ja autiotuvat laitteesi muistiin ja selata niitä valitsemallasi karttapohjalla. Kohteita on tuhansia ympäri Suomen alkaen uimarannoista aina hiihtolatuihin ja retkeilyreittehin saakka.

Hyviä hetkiä Karttaselaimen parissa!

Janne Hietanen

Janne Hietanen