Kevään luontokohteet

Kevät on taas täällä! Joko olet havainnut kevään merkkejä lähiluonnossasi? Muuttolinnut, kyyt, monet kasvit ja kukat alkavat hiljalleen herätä uuteen vuodenaikaan. Kevät on myös loistavaa aikaa vierailla erilaisissa luontokohteissa. Tällä kertaa olemme listanneet blogikirjoitukseen kevääseen sopivia luontokohteita eri puolilta Suomea.

Puijo - Näköalapaikka uuteen vuodenaikaan

📌 Puijo, Pohjois-Savo (Paina vihreää tekstiä tai karttaa avataksesi Karttaselaimen web-versiossa)

Pohjois-Savossa sijaitsevan Puijon alueen upeat näköalat ja ulkoilumahdollisuudet tarjoavat oivan mahdollisuuden keväisen Suomen luonnon tarkkailuun. Alueelta löytyy runsaasti ulkoilu- ja luontoreittejä sekä tunnetummat Puijon torni ja Puijon maja. Alueen metsät ovat myös marjastajien sekä sienestäjien suosiossa, mikä kannattaa pitää mielessä kesäkautta ajatellen! Voit tutustua Puijon alueeseen tarkemmin Kuopion kaupungin verkkosivuilla.

Ahvenanmaa - Raikas merimaisema

📌 Ahvenanmaa, Itämeri (Paina vihreää tekstiä tai karttaa avataksesi Karttaselaimen web-versiossa)

Eteläisemmässä Suomessa kevättä kannattaa ihastella Ahvenanmaalla. Lukuisat saaret, rantakalliot sekä raikas merituuli tuovat mukavaa vaihtelua sisämaan retkeilyyn. Jos merituuli osoittautuu liian viileäksi, voi alueella piipahtaa myös monissa historiallisesti tutuissa kohteissa sekä museoissa. Visit Ålandin verkkosivut tarjoavat kattavasti tietoa Ahvenanmaan eri paikoista ja nähtävyyksistä.

Vaisakon luonnonsuojelualue - Kevään kasvit ja kukinnot

📌 Vaisakon luonnonsuojelualue, Lounais-Suomi (Paina vihreää tekstiä tai karttaa avataksesi Karttaselaimen web-versiossa)

Salossa sijaitsevan Vaisakon luonnonsuojelualueen luonto on parhaimmillaan erityisesti kevätaikaan. Alueen vuokkojen ja lehtojen kukintoja on helppo tarkastella Vaisakon luontopolun varrelta. Monipuolinen kukinto houkuttelee alueelle myös lukuisasti eri lintulajeja. Lisätietoa ja kuvauksen kohteesta löydät Luontoon.fi -verkkosivuilta.

Korouoma - Pohjoinen rotkolaakso

📌 Korouoma, Lappi (Paina vihreää tekstiä tai karttaa avataksesi Karttaselaimen web-versiossa)

Tykkäätkö lähteä retkelle Lappiin? Pidemmän ajomatkan päässä sijaitseva Korouoman rotkolaakso tarjoaa retkeilijöille ikimuistoisia elämyksiä myös kevätaikaan. Vuoden retkipaikaksi 2015 valitun Korouoman alueelta löytyy useita myös useita pirunkirkkoja sekä muutamia erilaisia retkeilyreittejä. Kohde sopii hyvin niin lyhyeen kuin pidempikestoiseen retkeilyyn. Lisätietoa kohteesta löytyy Posiolaplandin verkkosivuilta.

Rokuan kansallispuisto - Suomen vanhimpia kansallispuistoja

📌 Rokuan kansallispuisto, Pohjois-Pohjanmaa (Paina vihreää tekstiä tai karttaa avataksesi Karttaselaimen web-versiossa)

Pohjois-Pohjanmaan Rokuan kansallispuistosta löydät muun muassa harjuja, suppakuoppia, rantavalleja sekä männiköitä. Monipuolinen maasto soveltuu hyvin niin harrastamiseen kuin luonnonihastelemiseen. Vajaan 2 tunnin ajomatkan päässä Oulusta sijaitseva kohde soveltuu hyvin kevään retkeilyyn, olitpa sitten liikenteessä yksin tai porukalla. Alueen luontoon voit tutustua Rokua Geoparkin verkkosivuilla.

Missä retkeilet keväisin?

Jaa parhaat kevään retkimuistosi ja käytä hashtagia #karttaselain. Jaamme kuukausittain käyttäjien jakamia kuva- ja videopostauksia Instagram-sivuillamme. Pyydämme sinulta aina erikseen luvan julkaisuun. Kiitos kaikille tähän mennessä hastagia käyttäneille Karttaselaimen käyttäjille!

📷 Karttaselain Instagramissa

Kurkkaa myös muiden vuodenaikojen luontokohdevinkit

Kesän luontokohteet
Suunnitteletko alkavan kesän retkiä, etkä vielä tiedä mihin mennä? Aiemmin olemme käyneet kirjoituksissamme läpi sopivia luontokohteita syksylle, talvelle ja keväälle - tällä kertaa listasimme sinulle sopivia luontokohteita myös kesäkaudelle! Näiden eri puolilta Suomea löytyvien luontokohteiden avul…
Syksyn luontokohteet
Syksy on ulkoilun sekä luonnon ihastelun kulta-aikaa. Puut valmistautuvat pitkään talveen maalaamalla metsät rikkailla punaisen sekä keltaisen sävyillä ja pudottamalla lehtensä, muuttolinnut suuntaavat ryhmissä kohti etelän lämpöä ja luonto tarjoaa eränkävijöille antimiaan marjojen sekä sienten muod…
Talven luontokohteet
Kirjoitimme taannoin listauksen syksyyn sopivista luontokohteista. Ajattelimme, että saattaisit olla myös kiinnostunut talveen sopivista luontokohteista! Joulukuun blogikirjoituksessa jatkamme eri vuodenaikoihin sopivien luontokohteiden listausta ja tällä kertaa saat tietoa talveen sopivista kohteis…

Lähteet

Kuopio. 2021. Puijon alue. Viitattu 8.12.2021.

Luontoon. 2021. Vaisakon luonnonsuojelualue. Viitattu 8.12.2021.

Posiolapland. 2021. Korouoma. Viitattu 8.12.2021.

Rokua Geopark. 2021. Rokuan luonto - Rokua Geopark. Viitattu 8.12.2021.

Visit Åland. 2021. Ahvenanmaa - Visit Åland. Viitattu 8.12.2021.